Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Artykuły
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Autor
Bednarski Włodzimierz
(1)
Reps Arnold
(1)
Usidus Mirosław
(1)
Woldańska-Płocińska Aleksandra (1985- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Temat
Język polski
(3174)
Polska
(3055)
Nauczanie
(2992)
Dziecko
(2703)
Literatura polska
(2306)
Technologia żywności
(-)
Powieść polska
(2246)
Nauczyciele
(2188)
Poezja polska
(2078)
Wychowanie
(2005)
Matematyka
(1989)
Nauczanie początkowe
(1776)
Szkolnictwo
(1760)
Uczniowie
(1701)
Młodzież
(1651)
Rodzina
(1564)
Wychowanie w rodzinie
(1529)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1480)
Pedagogika
(1395)
Wychowanie przedszkolne
(1349)
Historia
(1144)
Dzieci
(1130)
Język polski (przedmiot szkolny)
(1119)
Pamiętniki polskie
(1118)
Biblioteki szkolne
(1110)
Filozofia
(1076)
Język angielski
(1026)
Sztuka
(1015)
Zarządzanie
(980)
Przedsiębiorstwo
(975)
Uczenie się
(964)
Fizyka
(963)
Kobieta
(921)
Psychologia
(917)
Uczucia
(904)
Kultura
(900)
Oświata
(870)
Psychoterapia
(855)
Literatura
(843)
Język niemiecki
(823)
Publicystyka polska
(818)
Osobowość
(790)
Wojna 1939-1945 r.
(782)
Praca
(768)
Opowiadanie polskie
(765)
Muzyka
(749)
Wojsko
(745)
Unia Europejska
(727)
Rodzice
(701)
Chemia
(700)
Kształcenie
(684)
Mowa
(666)
Gry i zabawy
(631)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(617)
Logopedia
(615)
Internet
(612)
Stosunki interpersonalne
(605)
Stres
(604)
Relacje międzyludzkie
(597)
Czytanie
(590)
Prawo
(588)
Edukacja medialna
(580)
Niepełnosprawni
(580)
Biologia
(577)
Przemoc w szkole
(575)
Alkoholizm
(570)
Metody nauczania
(552)
Literatura młodzieżowa polska
(545)
Gry edukacyjne
(544)
Komunikacja społeczna
(544)
Agresywność
(539)
Etyka
(537)
Biblioterapia
(536)
Socjologia
(535)
Środki masowego przekazu
(531)
Twórczość
(525)
Technika
(518)
Autyzm
(506)
Geografia
(504)
Matematyka (przedmiot szkolny)
(503)
Język rosyjski
(493)
Czytelnictwo
(489)
Zachowanie
(482)
Nauka
(481)
Poradnictwo zawodowe
(477)
Postawy
(471)
Informatyka
(464)
Matura
(457)
Pomoce dydaktyczne
(457)
Polityka
(453)
Promocja czytelnictwa
(451)
Psychologia społeczna
(450)
Wychowanie obywatelskie
(444)
Ekonomia
(442)
Historia (przedmiot szkolny)
(436)
Narkomania
(433)
Przyroda
(428)
Wychowanie seksualne
(420)
Przedszkola
(418)
Patologia społeczna
(413)
Polityka międzynarodowa
(410)
Gatunek
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma technicznego
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Tytuł czasopisma
Młody Technik : ciekawi świata są zawsze młodzi
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności / praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wydanie 2 zmienione - 1 dodruk (PWN) - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2017. - 498 stron : ilustracje ; 24 cm.
Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. [http://medbook.com.pl/].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51815 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Brak informacji o dostępności: sygn. 53814 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej