Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(52)
Forma i typ
Książki
(52)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(74)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(13)
Wypożyczalnia Chodzież
(11)
Wypożyczalnia Czarnków
(18)
Wypożyczalnia Trzcianka
(3)
Wypożyczalnia Złotów
(17)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(8)
Czytelnia Wągrowiec
(5)
Autor
Kączkowski Jerzy
(6)
Gertig Henryk
(4)
Kasperek Marian
(4)
Sikorski Zdzisław E
(4)
Pijanowski Eugeniusz
(3)
Sikorski Zdzisław Edmund
(3)
Zalewski Stanisław
(3)
Dłużewska Anna
(2)
Dłużewski Mieczysław
(2)
Krauze Alina
(2)
Krauze Jerzy
(2)
Lempka Aleksander
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Urban Stanisław
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Amarowicz Ryszard
(1)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Bednarski Włodzimierz
(1)
Bogdanik Tadeusz
(1)
Cichoń Zofia
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Damicz Władysław
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Falarz Aniela
(1)
Giebel Helena
(1)
Gospodarek Tadeusz
(1)
Gołębiowska Barbara
(1)
Górna Maria
(1)
Iwan Bolesław
(1)
Jankun Jerzy
(1)
Jarczyk Andrzej
(1)
Knaut Tadeusz
(1)
Kolenda Halina
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kędzior Władysław
(1)
Leśniak Władysław
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Małecka Maria
(1)
Mogilnicki Edward
(1)
Müller Gunther
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Olejnik Danuta
(1)
Pazoła Zdzisław
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Przysiężna Ewa
(1)
Reps Arnold
(1)
Seńczuk Witold
(1)
Skrabka-Błotnicka Teresa
(1)
Smoczyński Stefan
(1)
Szlachta Krystyna
(1)
Szostak-Kotowa Jadwiga
(1)
Trojanowska Krystyna
(1)
Tłuczak Agnieszka
(1)
URBAN Stanisław
(1)
Ładoński Wiesław
(1)
Łuczka-Bakuła Władysława
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(7)
1980 - 1989
(14)
1970 - 1979
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(47)
nieznany (po)
(5)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Żywność
(50)
Biochemia
(6)
Mleko
(6)
Jajka
(5)
Mięso
(4)
Odżywianie
(4)
Towaroznawstwo
(4)
Miód
(3)
Pieczywo
(3)
Ryby
(3)
Ziemniaki
(3)
Aminokwasy
(2)
Drób
(2)
Herbata
(2)
Hydroliza
(2)
Jakość produktu
(2)
Karotenoidy
(2)
Kawa
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Kucharstwo
(2)
Lipidy
(2)
Mikrobiologia
(2)
Napoje alkoholowe
(2)
Nitrozoaminy
(2)
Orzechy
(2)
Pestycydy
(2)
Rolnictwo
(2)
Rynek
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Toksykologia żywności
(2)
Tłuszcze jadalne
(2)
Warzywa
(2)
Witaminy
(2)
Woda
(2)
Zboża
(2)
Zboże
(2)
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
(1)
Agencja Rynku Rolnego
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohol
(1)
Alkoholizm
(1)
Aminy
(1)
Antocyjany
(1)
Antybiotyki
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Artykuły konsumpcyjne
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Biotechnologia
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chlorofil
(1)
Cholesterol
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Dioksyny
(1)
Drożdże
(1)
Ekonometria
(1)
Emulgatory
(1)
Enzymy
(1)
Fermentacja
(1)
Flawony
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Gorzelnictwo
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kosmetyki
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Kumaryna
(1)
Kwasy organiczne
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Marketing
(1)
Masło
(1)
Metale
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Mikrobiologia przemysłowa
(1)
Modele
(1)
Motylkowe
(1)
Mutagenność
(1)
Napoje
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Narkotyki
(1)
Nasiona
(1)
Nikotyna
(1)
Nowotwór
(1)
Oligosacharydy
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Owoce
(1)
Peptydy
(1)
Piroliza
(1)
Piwowarstwo
(1)
Poliaminy
(1)
Polifenole
(1)
Polisacharydy
(1)
Temat: czas
1989-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(10)
52 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36270 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36271 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja zawiera informacje na temat odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemicznych i biologicznych właściwości witamin, odżywczych i funkcjonalnych cech masła, omawia także alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36272 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27994 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40574 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42622 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39849 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31509 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36269 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 15. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2005. - 463, [1] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 96818 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 8 zm. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1987. - 385, [3] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33611 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26235 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32459, 32461, 32460 (3 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45993, 56571 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 11. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1996. - 352, [4] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32394 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42595 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54459 P 15,3 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 12 rozsz. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1999. - 356, [2] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32818 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 7 popr. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1982. - 394, [2] s : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24308, 24307 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 6 popr.i uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1979. - 394, [2] s : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13597, 19255 (2 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18620 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17626 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17871 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22278 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22651, 22652 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69653, 69654, 69655 (3 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45808 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42237 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik obejmuje zagadnienia związane z badaniem składu oraz właściwości produktów spożywczych i przeznaczony jest dla studentów kierunku towaroznawstwa. W pracy przedstawiono przede wszystkim metody chemiczne, ale także elementy analizy instrumentalnej i oceny organoleptycznej. Ze względu na rozległy zakres tematyczny opracowania i konieczność dostosowania go do programu nauczania dokonano wyboru grup produktów spożywczych oraz cech jakości, a także metod ich badania. W opracowaniu uwzględniono następujące działy produktów spożywczych: ziarno zbóż i przetwory zbożowe, pieczywo, ziemniaki i przetwory ziemniaczane, produkty owocowe i warzywne, kawa i herbata, wyroby przemysłu fermentacyjnego, miód i wyroby cukiernicze, mięso i przetwory mięsne, mleko, jaja oraz tłuszcze. W doborze cech i metod badania poszczególnych grup produktów spożywczych uwzględniono przede wszystkim te cechy i metody, które są ujęte w normach ustanowionych przez Polski Komitet Normalizacyjny (PN) i Międzynarodową Organizację Normalizacyjną (ISO). Skoncentrowano uwagę na metodach stosowanych w analizie żywności, możliwych do wykorzystania w przeciętnie wyposażonym laboratorium.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105940 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26353, 26354 (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej