Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(21)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(17)
Artykuły
(4)
Publikacje dydaktyczne
(2)
E-booki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(24)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(5)
Wypożyczalnia Chodzież
(3)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(9)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(5)
Autor
Jakubke Hans Dieter
(2)
Jeschkeit Hans
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Bartkowiak Jacek
(1)
Czarnecka J
(1)
Drabikowski Witold
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Epstein Richard J
(1)
Gniot-Szulżycka Jadwiga
(1)
Hitzig Walter Hermann
(1)
Kiliańska Zofia
(1)
Kozłowska Halina
(1)
Krajewska Wanda Małgorzata
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Lewiński Andrzej
(1)
Liberski Paweł P
(1)
Lipińska Anna
(1)
Makowska Agnieszka
(1)
Michalski Andrzej
(1)
Morawiec Jan P
(1)
Napierała Marek Paweł
(1)
Przymusiński Roman
(1)
Rabczenko Andrzej
(1)
Rakowska Maria
(1)
Rakowski Artur
(1)
Rutkowski Antoni
(1)
Schneider Jolenta
(1)
Siemion Ignacy Zenon
(1)
Smoczyńska Aleksandra
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Szkiłłądziowa Wiesława
(1)
Wróblewski Andrzej
(1)
Zaradniak Wiesław
(1)
Zasada Mariusz
(1)
Zieliński Andrzej
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(4)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(5)
1970 - 1979
(2)
1960 - 1969
(2)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(18)
nieznany (po)
(4)
Odbiorca
Nauczyciele biologii
(1)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Białko
(17)
Żywność
(5)
Węglowodany
(4)
Aminokwasy
(3)
Lipidy
(3)
Odżywianie
(3)
Białek, Bogdan
(2)
Jajka
(2)
Komórka (biol.)
(2)
Kwasy nukleinowe
(2)
Mleko
(2)
Młodzież
(2)
Peptydy
(2)
Smak (fizjol.)
(2)
Tłuszcze
(2)
Adhezja komórek
(1)
Adhezyny
(1)
Aktyna
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Aminy
(1)
Antygeny i przeciwciała
(1)
Apoptoza
(1)
Atom
(1)
Bhp
(1)
Białka
(1)
Białka Rho wiążące GTP
(1)
Białko spożywcze
(1)
Biegi
(1)
Biochemia
(1)
Biologia (przedmiot szkolny)
(1)
Biologia molekularna
(1)
Biomasa
(1)
Błony komórkowe
(1)
Chemia
(1)
Chromatyna
(1)
Chromosomy
(1)
Chronometraż
(1)
Cykl komórkowy
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Cytokininy
(1)
Cytokiny
(1)
Czas wolny od pracy ucznia
(1)
DNA (chem.)
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko
(1)
Eikozanoidy
(1)
Elektrolit
(1)
Farmakogenetyka
(1)
Genetyka
(1)
Genoterapia
(1)
Gimnastyka sportowa
(1)
Grupy krwi
(1)
Hemoglobina
(1)
Hormony steroidowe
(1)
Hydrolazy peptydów
(1)
Hydroliza
(1)
Integryny
(1)
Jęczmień
(1)
Kanały jonowe
(1)
Karotenoidy
(1)
Klonowanie
(1)
Kofeina
(1)
Korzenie
(1)
Kreatyna
(1)
Krew
(1)
Krzepnięcie krwi
(1)
Kręgowce
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Leki
(1)
Lekkoatletyka
(1)
Lipoproteiny
(1)
Literatura
(1)
Medycyna
(1)
Metale ciężkie
(1)
Mikroelementy
(1)
Minerały
(1)
Miozyna
(1)
Mięso
(1)
Nasiona
(1)
Niewydolność krążenia
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Odporność
(1)
Oligosacharydy
(1)
Osocze krwi
(1)
Owoce
(1)
Ołów
(1)
Paleontologia
(1)
Piłka nożna
(1)
Poliaminy
(1)
Polimery
(1)
Polisacharydy
(1)
Psychologia
(1)
Płeć
(1)
Pływanie
(1)
RNA
(1)
Receptory komórkowe
(1)
Rozród
(1)
Rośliny
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma literackiego
(2)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Artykuł z czasopisma biologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(2)
Literaturoznawstwo
(2)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Tytuł czasopisma
Nowe Książki
(2)
Biologia w Szkole
(1)
Wychowanie Fizyczne i Zdrowotne
(1)
22 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2625 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 71199, 71198 (2 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36662 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26591 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27444 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35435 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49864 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40507 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Perspektywy chemicznej syntezy białek / Ignacy Z. Siemion. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1968. - 107, [3] s., [2] k. tabl. złoż. ; 18 cm.
(Omega: Współczesna Biblioteka Naukowa ; 100)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 04660 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 07345 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23561 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19088 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34127 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biologia / Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ISSN 0554-811X ; nr 26)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35703 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Problemy Naukowe Współczesności)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18176 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Dla Każdego)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 01151 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41991 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Chemia żywności : Tom 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - Wydanie 1, dodruk 3. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019. - XII, [2], 458 stron : rysunki, tabele, wykresy ; 24 cm.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 48664 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biologia / Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ISSN 0554-811X ; nr 68.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102150, 102151 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej