Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(2)
Forma i typ
Artykuły
(1)
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Autor
Levinovitz Alan
(1)
Lewandowska-Wosik Anetta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Nauczyciele biologii
(1)
Temat
Cukier
(2)
Biologia (przedmiot szkolny)
(1)
Dieta bezcukrowa
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta niskotłuszczowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dietetyka
(1)
Odżywianie
(1)
Substancje słodzące syntetyczne
(1)
Sól kuchenna
(1)
Tłuszcze jadalne - wpływ na zdrowie
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma biologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Tytuł czasopisma
Biologia w Szkole
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania. Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie. Z opisu Wydawnictwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 115391 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej