Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(50)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(49)
E-booki
(2)
Artykuły
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(85)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(27)
Czytelnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Chodzież
(7)
Wypożyczalnia Czarnków
(11)
Czytelnia Czarnków
(2)
Wypożyczalnia Trzcianka
(8)
Wypożyczalnia Złotów
(15)
Czytelnia Złotów
(2)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(12)
Czytelnia Wągrowiec
(2)
Autor
Dominik Piotr
(3)
Bajerska Joanna
(2)
Dmochowska Halina
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Kopta Antonina
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(2)
Szczygłowa Maria
(2)
Weber Krystyna
(2)
Witkowski Janusz
(2)
Łuszczki Barbara
(2)
Żabicki Wojciech
(2)
Adamczyk Henryk
(1)
Baranowski Bogdan
(1)
Burzyńska Halina
(1)
Celczyńska Jadwiga
(1)
Chabrowski Krzysztof
(1)
Daniewski Marek
(1)
Duda Joanna
(1)
Dul Anna
(1)
Dzięcioł Katarzyna
(1)
Eugster Gabi
(1)
Gardzińska Anna
(1)
Granecka-Wrzosek Bożena
(1)
Grzyb Józef
(1)
Górka-Chowaniec Agnieszka
(1)
Górska Grażyna
(1)
Głowacka Irena
(1)
Hoser Małgorzata
(1)
Ignatowski Witold
(1)
Jach Magdalena
(1)
Jargoń Ryszard
(1)
Jastrzębski Witold
(1)
Jurczak Marek E
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Kolenda Halina
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kopeć Krystyna
(1)
Krzywda Sebastian
(1)
Mac Teresa Anna
(1)
Makowska-Iskierka Marzena
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Ners Anna
(1)
Nowicka Ludmiła
(1)
Obrębska Aleksandra
(1)
Olszański Tadeusz
(1)
Osorio-Mrożek Susana (1951- )
(1)
Ostrowski Eustachiusz
(1)
Panasiuk Aleksander
(1)
Podgórski Waldemar
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Siwiński Wiesław
(1)
Snaglewska Barbara
(1)
Stobnicka-Szczygłowa Helena
(1)
Szafrańska-Brandt Marta
(1)
Szczepańska Anna
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Tauber Roman Dawid
(1)
Terrell Margaret E
(1)
Wachnik Zofia
(1)
Weker Halina
(1)
Wojciechowska Jolanta
(1)
Wolf Krystyna
(1)
Wronowski Sylwester
(1)
Zgodziński Bogdan
(1)
Zienkiewicz Marzanna
(1)
Świerkocki Maciej (1961- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(16)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(14)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(48)
nieznany (po)
(3)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Nauczyciele zawodu
(1)
Temat
Gastronomia
(44)
Żywność
(8)
Hotelarstwo
(7)
Kucharstwo
(7)
Odżywianie
(7)
Dziecko
(5)
Towaroznawstwo
(5)
Turystyka
(5)
Transport
(3)
Alergia pokarmowa
(2)
Anoreksja
(2)
Artretyzm
(2)
Banki
(2)
Biegunka
(2)
Budownictwo
(2)
Budownictwo mieszkaniowe
(2)
Budżety rodzinne
(2)
Bulimia
(2)
Choroba trzewna
(2)
Choroby dziecięce
(2)
Chorzy
(2)
Ciśnienie krwi wzmożone
(2)
Cukrzyca
(2)
Dietetyka
(2)
Dyslipidemie
(2)
Dziecko chore
(2)
Finanse publiczne
(2)
Giełda
(2)
Handel
(2)
Handel zagraniczny
(2)
Higiena
(2)
Inwestycje
(2)
Jama ustna
(2)
Kobieta ciężarna
(2)
Kształcenie
(2)
Leczenie żywieniowe
(2)
Leki
(2)
Ludzie starzy
(2)
Mieszkania
(2)
Mięso
(2)
Mukowiscydoza
(2)
Nerki
(2)
Niedożywienie
(2)
Nowotwór
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Opieka społeczna
(2)
Osteoporoza
(2)
Otwarte fundusze emerytalne
(2)
Otyłość
(2)
Prywatyzacja
(2)
Przedsiębiorstwo
(2)
Przedszkola
(2)
Przemysł
(2)
Płaca
(2)
Rachunkowość narodowa
(2)
Rynek pracy
(2)
Satystyka
(2)
Serce
(2)
Sport
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
Szkolnictwo zawodowe
(2)
Sądownictwo
(2)
Tkanka łączna
(2)
Trudne sytuacje życiowe
(2)
Trzustka
(2)
Układ krążenia
(2)
Układ trawienny
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Wątroba
(2)
Zakłady ubezpieczeniowe
(2)
Zdrowie publiczne
(2)
Łączność
(2)
Środki trwałe
(2)
Świadczenia społeczne
(2)
Biura podróży
(1)
COVID-19
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u dzieci
(1)
Chłodnictwo
(1)
Czas wolny od pracy
(1)
Drób
(1)
Herbata
(1)
Hotelarze
(1)
Jajka
(1)
Jakość produktu
(1)
Język niemiecki
(1)
Kawa
(1)
Kolonie letnie
(1)
Konsumenci (ekon.)
(1)
Konsumpcja
(1)
Kształcenie zawodowe
(1)
Kuchnia węgierska
(1)
Kultura fizyczna
(1)
Miód
(1)
Mleko
(1)
Mrożek, Sławomir (1930-2013)
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Nauczanie
(1)
Obyczaje
(1)
Odpoczynek
(1)
Organizacja
(1)
Temat: czas
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Meksyk
(1)
Nicea (Francja)
(1)
Religia
(1)
Gatunek
Podręczniki dla szkół zawodowych
(5)
Podręczniki
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(2)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Korespondencja
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Tytuł czasopisma
Europa dla Aktywnych : kwartalnik beneficjentów programów edukacyjnych
(1)
52 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 16913 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64167 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej popełniane w obsłudze urządzeń. Podręcznik przybliża zagadnienia związane BHP i szczegółowo przedstawia reguły udzielania pierwszej pomocy. Przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109515 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Metodyk Szkolnictwa Zawodowego)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22031 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19852 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Polska karczma : restauracja, kawiarnia / Bogdan Baranowski. - Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1979. - 136, [3] s., [50] k. tabl., IV s. tabl. kolor. : il. ; 19 x 21 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27735 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18002 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24706 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gastronomia / Piotr Dominik. - Warszawa: Wydawnictwo Almamer, cop. 2013. - 346 s. : il. ; 24 cm.
Książka stanowi kompendium wiedzy o usługach gastronomicznych świadczonych w ogólnodostępnej bazie żywieniowej. Pozycja polecana jako podręcznik akademicki wspomagający treści prezentowane na specjalnościach gastronomia i hotelarstwo ze szczególnym uwzględnieniem przedmiotów poświęconych gastronomii i organizacji usług gastronomicznych. Publikacja adresowana także do osób prowadzących działalność gastronomiczną, chcących usystematyzować wiedzę praktyczną w tej dziedzinie. W opracowaniu omówiono m.in.: formy usług gastronomicznych i ich organizacja; zasady formowania zakładu gastronomicznego z uwzględnieniem jego funkcjonalności i bezpiecznej produkcji żywności; podstawy prawne obowiązujące w branży gastronomicznej; procedury niezbędne do założenia i uruchomienia działalności gastronomicznej; zagrożenia mogące wystąpić podczas prowadzenia działalności gastronomicznej, a także sposoby i systemy gwarantujące bezpieczną produkcję gastronomiczną; dobór pracowników gastronomii i cechy, jakimi powinni się oni odznaczać; procedury i wymagania dotyczące unormowania działalności gastronomicznej; proces produkcji gastronomicznej; elementy obsługi konsumenta.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 107888 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38300 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 103741 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64239 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29676, 29675 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 08744 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94564 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26054, 25506 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61105 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Rachunkowość zawodowa w zakładach gastronomicznych / Krystyna Weber. - Wyd. 14 popr. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1984. - 195 s., [1] k. tabl. : 4 rys. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 25231 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Metodyk Szkolnictwa Zawodowego. Małe Formy Metodyczne)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17830 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26625 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotelarstwo ; t. 4.)
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109500 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109499 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Metodyk Szkolnictwa Zawodowego. Małe Formy Metodyczne.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26626 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109470 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32769, 32768 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60086 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej