Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
Forma i typ
Książki
(3)
Artykuły
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(2)
Autor
Bartkowiak Jacek
(1)
Bukowska Bogusława
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Epstein Richard J
(1)
Lewiński Andrzej
(1)
Liberski Paweł P
(1)
Przymusiński Roman
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Białko
(3)
Lipidy
(2)
Peptydy
(2)
Węglowodany
(2)
Adhezja komórek
(1)
Adhezyny
(1)
Aktyna
(1)
Aminokwasy
(1)
Aminy
(1)
Antygeny i przeciwciała
(1)
Apoptoza
(1)
Atom
(1)
Białka Rho wiążące GTP
(1)
Biologia molekularna
(1)
Biomasa
(1)
Błony komórkowe
(1)
Chromatyna
(1)
Chromosomy
(1)
Cykl komórkowy
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Cytokiny
(1)
DNA (chem.)
(1)
Eikozanoidy
(1)
Farmakogenetyka
(1)
Genetyka
(1)
Genoterapia
(1)
Grupy krwi
(1)
Hemoglobina
(1)
Hormony steroidowe
(1)
Hydrolazy peptydów
(1)
Hydroliza
(1)
Integryny
(1)
Jajka
(1)
Kanały jonowe
(1)
Karotenoidy
(1)
Klonowanie
(1)
Korzenie
(1)
Krew
(1)
Krzepnięcie krwi
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Kwasy nukleinowe
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Lipoproteiny
(1)
Medycyna
(1)
Metadon
(1)
Metale ciężkie
(1)
Mikroelementy
(1)
Miozyna
(1)
Mleko
(1)
Morfina
(1)
Narkomania
(1)
Narkotyki
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Odporność
(1)
Odżywianie
(1)
Oligosacharydy
(1)
Ołów
(1)
Peptydy opioidowe
(1)
Poliaminy
(1)
Polimery
(1)
Polisacharydy
(1)
Psychoterapia
(1)
Płeć
(1)
RNA
(1)
Receptory komórkowe
(1)
Rozród
(1)
Serotonina
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Starzenie się
(1)
Stres
(1)
Tłuszcze
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Witaminy
(1)
Węglowodory
(1)
Łubin
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Artykuł z czasopisma informacyjnego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Tytuł czasopisma
Serwis Informacyjny Uzależnienia
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biologia / Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ISSN 0554-811X ; nr 68.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102150, 102151 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej