Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(5)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(4)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Budzyńska-Topolowska Janina
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Falarz Aniela
(1)
Levinovitz Alan
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Ziemlański Światosław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
1990 - 1999
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Tłuszcze jadalne
(3)
Lipidy
(2)
Mleko
(2)
Odżywianie
(2)
Żywność
(2)
Alkohol
(1)
Aminokwasy
(1)
Aminy
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Cukier
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta niskotłuszczowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dietetyka
(1)
Herbata
(1)
Hydroliza
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Kawa
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Pieczywo
(1)
Poliaminy
(1)
Polisacharydy
(1)
Przemiana materii
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Sól kuchenna
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tłuszcze jadalne - wpływ na zdrowie
(1)
Wino
(1)
Węglowodany
(1)
Węglowodory
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 74438, 74439 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102354 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31817, 32143 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania. Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie. Z opisu Wydawnictwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 115391 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej