Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(13)
Forma i typ
Książki
(8)
Artykuły
(5)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
wypożyczone
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(7)
Autor
Kurek Joanna
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Bartkowiak Jacek
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Epstein Richard J
(1)
Gancarz Jan
(1)
Gawron Zbigniew
(1)
Giza Regina
(1)
Lewiński Andrzej
(1)
Liberski Paweł P
(1)
Maduzia Jerzy
(1)
Molski Marcin
(1)
Monikowski Kazimierz
(1)
Nowotny Franciszek
(1)
Ples Marek
(1)
Rakowski Artur
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Trybalska Ewa
(1)
Witowski Dariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(13)
Język
polski
(13)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(3)
Biolodzy
(1)
Nauczyciele biologii
(1)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Węglowodany
(13)
Białko
(3)
Chemia
(3)
Jajka
(3)
Lipidy
(3)
Mleko
(3)
Węglowodory
(3)
Żywność
(3)
Alkohole
(2)
Aminokwasy
(2)
Chemia (przedmiot szkolny)
(2)
Cukier
(2)
Eksperymenty
(2)
Fenole
(2)
Kwasy karboksylowe
(2)
Mięso
(2)
Owoce
(2)
Polisacharydy
(2)
Smak (fizjol.)
(2)
Warzywa
(2)
Witaminy
(2)
Właściwości chemiczne
(2)
Zapach
(2)
Adhezja komórek
(1)
Adhezyny
(1)
Aktyna
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Aldehydy
(1)
Aminy
(1)
Antygeny i przeciwciała
(1)
Apoptoza
(1)
Atom
(1)
Białka Rho wiążące GTP
(1)
Białko spożywcze
(1)
Biologia molekularna
(1)
Biomasa
(1)
Błony komórkowe
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Chromatyna
(1)
Chromosomy
(1)
Cykl komórkowy
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Cytokiny
(1)
DNA (chem.)
(1)
Doświadczenia edukacyjne
(1)
Dzieci
(1)
Egzaminy do szkół wyższych
(1)
Eikozanoidy
(1)
Elektrolit
(1)
Estry
(1)
Etery
(1)
Farmakogenetyka
(1)
Genetyka
(1)
Genoterapia
(1)
Glukoza
(1)
Grupy krwi
(1)
Hemoglobina
(1)
Hormony steroidowe
(1)
Hydrolazy peptydów
(1)
Hydroliza
(1)
Integryny
(1)
Kanały jonowe
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Klonowanie
(1)
Kofeina
(1)
Kosmetyka lekarska
(1)
Kosmetyki
(1)
Kreatyna
(1)
Krew
(1)
Krzepnięcie krwi
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Kwasy
(1)
Kwasy nukleinowe
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Leki
(1)
Lipoproteiny
(1)
Matura
(1)
Medycyna
(1)
Mikroelementy
(1)
Minerały
(1)
Miozyna
(1)
Monosacharydy
(1)
Motylkowe
(1)
Mydła
(1)
Młodzież
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Odporność
(1)
Odżywianie
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Poliaminy
(1)
Polimery
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Płeć
(1)
RNA
(1)
Reakcje chemiczne
(1)
Receptory komórkowe
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(5)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(3)
Podręczniki akademickie
(3)
Artykuł z czasopisma fachowego
(2)
Artykuł z czasopisma biologicznego
(1)
Podręcznik
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół ponadgimnazjalnych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(4)
Edukacja i pedagogika
(3)
Biologia
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(3)
Biologia w Szkole
(1)
Wychowanie Fizyczne i Zdrowotne
(1)
13 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Cukry / Jan Gancarz. - Wyd. 2. - Warszawa : Państwowe Zakłady Wydawnictw Szkolnych, 1973. - 137, [3] s. : il. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38242 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 07732 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 02872 (1 egz.)
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Chemia żywności : Tom 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - Wydanie 1, dodruk 3. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019. - XII, [2], 458 stron : rysunki, tabele, wykresy ; 24 cm.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 48664 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia piękna / Marcin Molski. - Wyd. 2. dodruk 5 - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - X, 419, [1] s. : il. ; 24 cm.
Kosmetologia to dynamicznie rozwijającą się dziedzina wiedzy. Świadczą o tym licznie powstające szkoły wyższe o profilu kosmetologicznym. Chcemy, aby o naszą urodę i zdrowie dbali profesjonaliści. Do rąk czytelników oddajemy drugie rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika. Przedstawiono w nim: wprowadzenie do obecnego stanu wiedzy z chemii ogólnej, charakterystykę pierwiastków i związków nieorganicznych w kosmetyce, przegląd najważniejszych związków organicznych i ich zastosowanie w kosmetyce, funkcje składników kosmetycznych, znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52328 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 45713 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 102166/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43960 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej