Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(7)
Forma i typ
Książki
(6)
Artykuły
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(11)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(4)
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(5)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Daniłowicz Maria
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Majchrzak-Kuczyńska Urszula
(1)
Molski Marcin
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Waterman Hein IsraeĘl
(1)
Witowski Dariusz
(1)
Wiłkomirski Bogusław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(6)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(1)
Temat
Węglowodory
(7)
Węglowodany
(3)
Alkohole
(2)
Aminokwasy
(2)
Chemia
(2)
Fenole
(2)
Kwasy karboksylowe
(2)
Aldehydy
(1)
Aminy
(1)
Białko
(1)
Biomasa
(1)
Chemia (przedmiot szkolny)
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Egzaminy do szkół wyższych
(1)
Estry
(1)
Etery
(1)
Hydroliza
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Kosmetyka lekarska
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Lipidy
(1)
Matura
(1)
Mleko
(1)
Mydła
(1)
Nasiona
(1)
Nitrozoaminy
(1)
Oleje
(1)
Oligosacharydy
(1)
Peptydy
(1)
Pierwiastki chemiczne
(1)
Poliaminy
(1)
Polisacharydy
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Roztwory
(1)
Serwatka
(1)
Skrobia
(1)
Smak (fizjol.)
(1)
Sole
(1)
Stechiometria
(1)
Szkło
(1)
Technologia chemiczna
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Witaminy
(1)
Zapach
(1)
Zasady (chem.)
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół ponadgimnazjalnych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(1)
7 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 98947, 98553 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93163 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43578 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1585 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 59915 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 06986 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia piękna / Marcin Molski. - Wyd. 2. dodruk 5 - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - X, 419, [1] s. : il. ; 24 cm.
Kosmetologia to dynamicznie rozwijającą się dziedzina wiedzy. Świadczą o tym licznie powstające szkoły wyższe o profilu kosmetologicznym. Chcemy, aby o naszą urodę i zdrowie dbali profesjonaliści. Do rąk czytelników oddajemy drugie rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika. Przedstawiono w nim: wprowadzenie do obecnego stanu wiedzy z chemii ogólnej, charakterystykę pierwiastków i związków nieorganicznych w kosmetyce, przegląd najważniejszych związków organicznych i ich zastosowanie w kosmetyce, funkcje składników kosmetycznych, znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52328 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 45713 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102166/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43960 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej