Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(16)
Forma i typ
Książki
(9)
Artykuły
(7)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje fachowe
(2)
Dostępność
dostępne
(12)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(2)
Wypożyczalnia Czarnków
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(7)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(2)
Autor
Kurek Joanna
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Tryba Anna Maria
(2)
Badyda Ewa
(1)
Bartwicka Halina
(1)
Brud Władysław S
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Davis Patricia
(1)
Głażewska Ewa
(1)
Halbersztat Jan
(1)
Jarończyk-Urbaś Beata
(1)
Juniak Alicja
(1)
Karpińska Barbara
(1)
Karpuk Eleonora
(1)
Kusio Urszula
(1)
Lewandowska-Wosik Anetta
(1)
Molski Marcin
(1)
Panufnik-Mędrzycka Dorota
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Wright R. H
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(16)
Język
polski
(16)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(3)
Coachowie
(2)
Nauczyciele biologii
(2)
Biblioterapeuci
(1)
Biolodzy
(1)
Dorośli
(1)
Pedagodzy szkolni
(1)
Psycholodzy
(1)
Psycholodzy szkolni
(1)
Psychoterapeuci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Zapach
(16)
Węch
(4)
Feromony
(2)
Jajka
(2)
Leczenie
(2)
Miód
(2)
Mięso
(2)
Mleko
(2)
Przeciwutleniacze
(2)
Smak (fizjol.)
(2)
Witaminy
(2)
Woda
(2)
Węglowodany
(2)
Zboże
(2)
Żywność
(2)
Aldehydy
(1)
Alergia
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohole
(1)
Aloes
(1)
Aminokwasy
(1)
Amoniak
(1)
Antocyjany
(1)
Arnika górska
(1)
Aromaterapia
(1)
Aromatoterapia
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Artretyzm
(1)
Astma oskrzelowa
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Bezsenność
(1)
Białko
(1)
Biegunka
(1)
Ból
(1)
Chanel, Coco (1883-1971)
(1)
Chemia
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia organiczna
(1)
Chlorofil
(1)
Choroba Leśniowskiego-Crohna
(1)
Choroba lokomocyjna
(1)
Chrapanie
(1)
Ciąża
(1)
Ciśnienie krwi wzmożone
(1)
Cytryna
(1)
Czosnek
(1)
Depresja psychiczna
(1)
Dotyk
(1)
Emocje podstawowe
(1)
Emulgatory
(1)
Etery
(1)
Etykieta językowa
(1)
Fenole
(1)
Flawony
(1)
Gesty
(1)
Giertych, Roman
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Głos
(1)
Higiena
(1)
Hitler, Adolf
(1)
Imbir
(1)
Internet
(1)
Jelita
(1)
Jogurt
(1)
Język
(1)
Język polski
(1)
Język potoczny
(1)
Karotenoidy
(1)
Ketony
(1)
Komunikacja międzykulturowa
(1)
Komunikacja niewerbalna
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kosmetyka lekarska
(1)
Kosmetyki
(1)
Kręgosłup
(1)
Kultura
(1)
Kumaryna
(1)
Kwasy
(1)
Kwasy karboksylowe
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Lawenda lekarska
(1)
Leki
(1)
Lipidy
(1)
Metabolizm
(1)
Metafora
(1)
Miesiączka
(1)
Milczenie
(1)
Minerały
(1)
Mięta pieprzowa
(1)
Motylkowe
(1)
Napisy nagrobne
(1)
Natura
(1)
Niepłodność
(1)
Ocet
(1)
Odmienność kulturowa
(1)
Olejki eteryczne
(1)
Oparzenie
(1)
Orzechy
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
Gatunek
Artykuł z czasopisma fachowego
(7)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(5)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(3)
Artykuł problemowy
(2)
Artykuł z czasopisma biologicznego
(2)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Bajki i baśnie
(1)
Czasopisma kobiece rosyjskie
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki
(1)
Szkice literackie
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(4)
Edukacja i pedagogika
(4)
Biologia
(2)
Psychologia
(2)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(3)
Biologia w Szkole
(2)
Charaktery
(1)
Charaktery : magazyn psychologiczny
(1)
16 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 06919 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11905 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 30564 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka poświęcona jest metaforyce związanej z zapachem i doznaniem węchowym we współczesnym języku polskim. Metodologiczną podstawą analizy językowej jest kognitywna koncepcja metafory pojęciowej, wiążąca jej sens z rozumieniem i doświadczaniem pewnych rzeczy i zjawisk w kategoriach innych, bardziej dostępnych poznawczo. Wykorzystane są również elementy metodologii ram semantycznych i pojęcie profilowania. Analizowanym materiałem są wyrażenia ogólne, konteksty są zaczerpnięte z korpusów języka polskiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45906 (1 egz.)
Książka
W koszyku
To wzorcowa książka porządkująca stan wiedzy na temat komunikacji niewerbalnej, uwzględniająca różnice wiążące się ze statusem płci (biologicznej i kulturowej w równej mierze) z jednej strony, a z drugiej pokazująca niejako codzienność interakcyjną naszych spotkań z odmiennością kulturową, codzienność, w ramach której zwykle nie zdajemy sobie sprawy z konsekwencji własnych zachowań, uważanych spontanicznie za zrozumiałe i oczywiste.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106032 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38997 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44906 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63918 (1 egz.)
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Chemia żywności : Tom 1, Główne składniki żywności / pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk. - Wydanie 1, dodruk 3. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019. - XII, [2], 458 stron : rysunki, tabele, wykresy ; 24 cm.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 48664 (1 egz.)
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Chemia piękna / Marcin Molski. - Wyd. 2. dodruk 5 - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012. - X, 419, [1] s. : il. ; 24 cm.
Kosmetologia to dynamicznie rozwijającą się dziedzina wiedzy. Świadczą o tym licznie powstające szkoły wyższe o profilu kosmetologicznym. Chcemy, aby o naszą urodę i zdrowie dbali profesjonaliści. Do rąk czytelników oddajemy drugie rozszerzone wydanie znanego na rynku podręcznika. Przedstawiono w nim: wprowadzenie do obecnego stanu wiedzy z chemii ogólnej, charakterystykę pierwiastków i związków nieorganicznych w kosmetyce, przegląd najważniejszych związków organicznych i ich zastosowanie w kosmetyce, funkcje składników kosmetycznych, znaczenie i wykorzystanie surowców roślinnych w kosmetyce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52328 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 45713 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45533 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46166 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej