Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(5)
Forma i typ
Artykuły
(4)
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Autor
Chmielewska Jadwiga
(1)
Kania Beata
(1)
Kurowska Justyna
(1)
Ligocka Karolina
(1)
Ojakangas Beatrice A
(1)
Smurzyńska Joanna
(1)
Stopa Marcin
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Bibliotekarze
(3)
Nauczyciele bibliotekarze
(3)
Klasa 4.
(1)
Klasa 5.
(1)
Klasa 6.
(1)
Nauczyciele geografii
(1)
Temat
Język polski
(3174)
Polska
(3055)
Nauczanie
(2992)
Dziecko
(2703)
Literatura polska
(2310)
Kulinaria
(-)
Powieść polska
(2246)
Nauczyciele
(2189)
Poezja polska
(2078)
Wychowanie
(2005)
Matematyka
(1990)
Nauczanie początkowe
(1786)
Szkolnictwo
(1760)
Uczniowie
(1701)
Młodzież
(1651)
Rodzina
(1565)
Wychowanie w rodzinie
(1529)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1480)
Pedagogika
(1395)
Wychowanie przedszkolne
(1351)
Język polski (przedmiot szkolny)
(1156)
Historia
(1145)
Dzieci
(1132)
Pamiętniki polskie
(1118)
Biblioteki szkolne
(1110)
Filozofia
(1076)
Język angielski
(1026)
Sztuka
(1015)
Zarządzanie
(980)
Przedsiębiorstwo
(975)
Uczenie się
(964)
Fizyka
(963)
Kobieta
(921)
Psychologia
(917)
Uczucia
(905)
Kultura
(900)
Oświata
(870)
Psychoterapia
(854)
Literatura
(843)
Język niemiecki
(823)
Publicystyka polska
(818)
Osobowość
(790)
Wojna 1939-1945 r.
(782)
Praca
(768)
Opowiadanie polskie
(765)
Muzyka
(749)
Wojsko
(745)
Unia Europejska
(727)
Rodzice
(701)
Chemia
(700)
Kształcenie
(684)
Mowa
(666)
Gry i zabawy
(632)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(617)
Logopedia
(615)
Internet
(612)
Stosunki interpersonalne
(605)
Stres
(604)
Relacje międzyludzkie
(599)
Czytanie
(590)
Prawo
(588)
Edukacja medialna
(580)
Niepełnosprawni
(580)
Biologia
(577)
Przemoc w szkole
(575)
Alkoholizm
(570)
Metody nauczania
(552)
Literatura młodzieżowa polska
(545)
Gry edukacyjne
(544)
Komunikacja społeczna
(544)
Agresywność
(539)
Etyka
(538)
Biblioterapia
(536)
Socjologia
(535)
Środki masowego przekazu
(531)
Twórczość
(525)
Technika
(518)
Matematyka (przedmiot szkolny)
(507)
Autyzm
(506)
Geografia
(504)
Język rosyjski
(493)
Czytelnictwo
(489)
Zachowanie
(482)
Nauka
(481)
Poradnictwo zawodowe
(477)
Postawy
(471)
Informatyka
(464)
Matura
(457)
Pomoce dydaktyczne
(457)
Polityka
(454)
Promocja czytelnictwa
(451)
Psychologia społeczna
(450)
Wychowanie obywatelskie
(444)
Ekonomia
(442)
Historia (przedmiot szkolny)
(437)
Narkomania
(433)
Przyroda
(429)
Wychowanie seksualne
(420)
Przedszkola
(418)
Patologia społeczna
(413)
Polityka międzynarodowa
(410)
Temat: dzieło
Squid game (serial filmowy)
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Korea Południowa
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma fachowego
(4)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(3)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Artykuł z czasopisma geograficznego
(1)
Film koreański
(1)
K-pop
(1)
Scenariusz imprezy szkolnej
(1)
Scenariusz zajęć
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(3)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Kulinaria
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Tytuł czasopisma
Biblioteka Publiczna
(2)
Biblioteka w Szkole
(1)
Geografia w Szkole : czasopismo dla nauczycieli
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Dobry chleb może wystarczyć za cały posiłek! Złocisto-brązowe bochenki z pszenicy, żyta, kukurydzy czy owsa są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Dziś powraca moda na chleby z ciasta wyrastającego na drożdżach i odradza się sztuka pieczenia ich w domu. Zmniejszenie ilości użytych składników sprawia, że upieczenie chleba nie wymaga dziś więcej zachodu niż upieczenie ciasteczek, a nowe metody mieszania i wyrabiania ciasta pozwalają skrócić cały proces. Początkujący piekarze najbardziej boją się drożdży. To prawda, że rozczynienie drożdży i upieczenie chleba to pewna umiejętność, ale na szczęście wystarczy zrobić to raz czy dwa, by ją opanować. Po przeczytaniu książki, dasz sobie radę na każdym etapie, wiedząc, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę, by z piekarnika wyszły pyszne bochenki. Taki świeży chleb pełnoziarnisty może stanowić podstawę niedrogiego i atrakcyjnego menu na przyjęcia. Chrupiące bochenki można podać na deseczkach do krojenia wraz z masłem, serami, sałatą, pomidorami i innymi surowymi warzywami. Zaproponuj gościom, by sami kroili, smarowali i uzupełniali dodatkami. Znajdziesz tu przepisy na: zimowy chleb na owsiance, warkocz nadziewany cebulą, staroświecki chleb owsiany, pumpernikiel serbski, indyjska paratha z nadzieniem z warzyw, pita z mąki pszennej pełnoziarnistej, chleb gryczany z rodzynkami, babciny chleb pszenny na maślance. Razem okołu 200 wspaniałych przepisów. Wypróbuj!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 118368 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej