Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(2)
Forma i typ
Artykuły
(1)
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Kurek Joanna
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Nauczyciele chemii
(1)
Temat
Emulgatory
(2)
Alkaloidy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Chlorofil
(1)
Emulsje
(1)
Flawony
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Jajka
(1)
Karotenoidy
(1)
Konserwanty żywności
(1)
Kumaryna
(1)
Lody (słodycze)
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Motylkowe
(1)
Orzechy
(1)
Polifenole
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Saponiny
(1)
Skrobie modyfikowane
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Tanina
(1)
Uzdatnianie wody
(1)
Witaminy
(1)
Woda
(1)
Zapach
(1)
Zboże
(1)
Ziemniaki
(1)
Związki aromatyczne
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma chemicznego
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(1)
2 wyniki Filtruj
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej