Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(49)
Forma i typ
Książki
(48)
Artykuły
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(66)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(13)
Czytelnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(7)
Czytelnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(15)
Wypożyczalnia Trzcianka
(4)
Czytelnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(14)
Czytelnia Złotów
(2)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(7)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Gawęcki Jan
(5)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(5)
Łuszczki Barbara
(4)
Czapski Janusz
(3)
Flis Krystyna
(3)
Kopeć Krystyna
(3)
Kopta Antonina
(3)
Pijanowski Eugeniusz
(3)
Sikorski Zdzisław E
(3)
Sikorski Zdzisław Edmund
(3)
Zalewski Stanisław
(3)
Bednarski Włodzimierz
(2)
Bijok Barbara
(2)
Bijok Franciszek
(2)
Dłużewska Anna
(2)
Dłużewski Mieczysław
(2)
Konaszewska Wanda
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Reps Arnold
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Dąbek Aleksander
(1)
Falarz Aniela
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gołacki Krzysztof
(1)
Jarczyk Andrzej
(1)
Kapela Iwona
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kozłowska Halina
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kośka Joanna
(1)
Leśniak Władysław
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Rutkowski Antoni
(1)
Sakson Nikodem
(1)
Seweryn Sabina
(1)
Sielczak Jadwiga
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Szarek Jan
(1)
Usidus Mirosław
(1)
Wierzbowski Stefan
(1)
Wiśniewska Małgorzata
(1)
Wojtalik Katarzyna
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(14)
1990 - 1999
(10)
1980 - 1989
(9)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(49)
Język
polski
(45)
nieznany (po)
(4)
Odbiorca
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Żywność
(48)
Odżywianie
(13)
Mleko
(6)
Kucharstwo
(4)
Jajka
(3)
Jakość produktu
(3)
Warzywa
(3)
Aminokwasy
(2)
Białko
(2)
Biotechnologia
(2)
Hydroliza
(2)
Karotenoidy
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Lipidy
(2)
Nitrozoaminy
(2)
Orzechy
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Rośliny
(2)
Ryby
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Technologia żywności
(2)
Tłuszcze jadalne
(2)
Witaminy
(2)
Włókiennictwo
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohol
(1)
Aminy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Barwniki
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biomasa
(1)
Bioterroryzm
(1)
Bydło
(1)
Chemia
(1)
Chlorofil
(1)
Cholesterol
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Dioksyny
(1)
Drewno
(1)
Drożdże
(1)
Dynia
(1)
Emulgatory
(1)
Enzymy
(1)
FMEA
(1)
Fermentacja
(1)
Flawony
(1)
GHP/GMP
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Gorzelnictwo
(1)
HACCP
(1)
Herbata
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Kard
(1)
Kawa
(1)
Klej
(1)
Kosmetyka
(1)
Kosmetyki
(1)
Krowa
(1)
Kumaryna
(1)
Kwas mlekowy
(1)
Kwasy organiczne
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Masło
(1)
Materiały budowlane
(1)
Metale
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleczarstwo
(1)
Motylkowe
(1)
Mutagenność
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Nasiona
(1)
Norka amerykańska
(1)
Normy ISO 22000
(1)
Normy ISO 9001
(1)
Nowa żywność
(1)
Nowotwór
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Oligosacharydy
(1)
Opakowania
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Owady szkodliwe
(1)
Papier
(1)
Peptydy
(1)
Pestycydy
(1)
Pieczarka
(1)
Pieczywo
(1)
Piroliza
(1)
Piwowarstwo
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Podręczniki
(2)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma technicznego
(1)
Fotografia
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Nauka i badania
(1)
Tytuł czasopisma
Młody Technik : ciekawi świata są zawsze młodzi
(1)
49 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności / praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wydanie 2 zmienione - 1 dodruk (PWN) - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2017. - 498 stron : ilustracje ; 24 cm.
Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. [http://medbook.com.pl/].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51815 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6447 ; 851.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1777 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Gastronomia ; t. 2.)
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109512, 109511 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19088 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31733 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31734 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 103103 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42621 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23572 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35675 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wyd. 8 uaktual. 2 dodr. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2009. - 584, [2] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 101831 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35404 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56574 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej