Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(49)
Forma i typ
Książki
(48)
Artykuły
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(66)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(13)
Czytelnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(7)
Czytelnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(15)
Wypożyczalnia Trzcianka
(4)
Czytelnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(14)
Czytelnia Złotów
(2)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(7)
Czytelnia Wągrowiec
(1)
Autor
Gawęcki Jan
(5)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(5)
Łuszczki Barbara
(4)
Czapski Janusz
(3)
Flis Krystyna
(3)
Kopeć Krystyna
(3)
Kopta Antonina
(3)
Pijanowski Eugeniusz
(3)
Sikorski Zdzisław E
(3)
Sikorski Zdzisław Edmund
(3)
Zalewski Stanisław
(3)
Bednarski Włodzimierz
(2)
Bijok Barbara
(2)
Bijok Franciszek
(2)
Dłużewska Anna
(2)
Dłużewski Mieczysław
(2)
Konaszewska Wanda
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Reps Arnold
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Dąbek Aleksander
(1)
Falarz Aniela
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gołacki Krzysztof
(1)
Jarczyk Andrzej
(1)
Kapela Iwona
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kozłowska Halina
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kośka Joanna
(1)
Leśniak Władysław
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Rutkowski Antoni
(1)
Sakson Nikodem
(1)
Seweryn Sabina
(1)
Sielczak Jadwiga
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Szarek Jan
(1)
Usidus Mirosław
(1)
Wierzbowski Stefan
(1)
Wiśniewska Małgorzata
(1)
Wojtalik Katarzyna
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(14)
1990 - 1999
(10)
1980 - 1989
(9)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(49)
Język
polski
(45)
nieznany (po)
(4)
Odbiorca
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Żywność
(48)
Odżywianie
(13)
Mleko
(6)
Kucharstwo
(4)
Jajka
(3)
Jakość produktu
(3)
Warzywa
(3)
Aminokwasy
(2)
Białko
(2)
Biotechnologia
(2)
Hydroliza
(2)
Karotenoidy
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Lipidy
(2)
Nitrozoaminy
(2)
Orzechy
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Rośliny
(2)
Ryby
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Technologia żywności
(2)
Tłuszcze jadalne
(2)
Witaminy
(2)
Włókiennictwo
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkaloidy
(1)
Alkohol
(1)
Aminy
(1)
Antocyjany
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Atopia
(1)
Azotany
(1)
Barwniki
(1)
Barwniki roślinne
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biomasa
(1)
Bioterroryzm
(1)
Bydło
(1)
Chemia
(1)
Chlorofil
(1)
Cholesterol
(1)
Cyklodekstryny
(1)
Dioksyny
(1)
Drewno
(1)
Drożdże
(1)
Dynia
(1)
Emulgatory
(1)
Enzymy
(1)
FMEA
(1)
Fermentacja
(1)
Flawony
(1)
GHP/GMP
(1)
Glikozydy
(1)
Glukozynolany
(1)
Gorzelnictwo
(1)
HACCP
(1)
Herbata
(1)
Izotopy promieniotwórcze
(1)
Kard
(1)
Kawa
(1)
Klej
(1)
Kosmetyka
(1)
Kosmetyki
(1)
Krowa
(1)
Kumaryna
(1)
Kwas mlekowy
(1)
Kwasy organiczne
(1)
Kwasy tłuszczowe
(1)
Masło
(1)
Materiały budowlane
(1)
Metale
(1)
Miażdżyca
(1)
Mikotoksyny
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleczarstwo
(1)
Motylkowe
(1)
Mutagenność
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Nasiona
(1)
Norka amerykańska
(1)
Normy ISO 22000
(1)
Normy ISO 9001
(1)
Nowa żywność
(1)
Nowotwór
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Oligosacharydy
(1)
Opakowania
(1)
Osteoporoza
(1)
Otyłość
(1)
Owady szkodliwe
(1)
Papier
(1)
Peptydy
(1)
Pestycydy
(1)
Pieczarka
(1)
Pieczywo
(1)
Piroliza
(1)
Piwowarstwo
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Podręczniki
(2)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma technicznego
(1)
Fotografia
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Nauka i badania
(1)
Tytuł czasopisma
Młody Technik : ciekawi świata są zawsze młodzi
(1)
49 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki. Produkcja pieczarki to produkcja żywności. Systemy uprawy. Warunki techniczne produkcji pieczarki. Surowce i zasady ich doboru. Zbiór i przygotowanie do sprzedaży. Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46277 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31333 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36269 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45382 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69653, 69654, 69655 (3 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45808 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35193 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zadania z żywienia i włókiennictwa / Sabina Seweryn, Jadwiga Sielczak. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1982. - 123, [1] s., 8 s. tabl. kolor. : il. tab. ; 24 cm
(Praca - Technika w Klasach I-III)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20886, 20887 (2 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57757 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Technologia gastronomiczna. Cz.1. - Warszawa : Rea, 1998. - 166 s. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57821 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 12547 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58515, 58513, 58514 (3 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21317 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 omówiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106550/T.1 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45125 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106552/T.3 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45127 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45530 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97737 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Tom 2 obejmuje zagadnienia: charakterystyka sacharydów, lipidów, białek, właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106551/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45126 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach, metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa. Książka ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych. Może być także stosowana przez szerokie grono menedżerów do spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu spożywczego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104129 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44378 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 102354 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31817, 32143 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 06723 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej