Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(49)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(49)
E-booki
(3)
Dostępność
dostępne
(57)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(19)
Wypożyczalnia Chodzież
(6)
Wypożyczalnia Czarnków
(15)
Wypożyczalnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(11)
Czytelnia Złotów
(1)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(4)
Autor
Cichoń Zofia
(7)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(5)
Sikora Tadeusz
(5)
Rawdanowicz Halina
(4)
Łuszczki Barbara
(4)
Kasperek Marian
(3)
Kopta Antonina
(3)
Krauze Alina
(2)
Krauze Jerzy
(2)
Małecka Maria
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Superczyńska Ewa
(2)
Żylińska-Kaczmarek Melania
(2)
Blecha Antonin
(1)
Budzyńska Hilaria
(1)
Budzyński Bogdan
(1)
Cichoń Marian
(1)
Czapski Janusz
(1)
Drozdowicz Michał
(1)
Falarz Aniela
(1)
Fiałkowski Bernard
(1)
Flis Krystyna
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Górna Maria
(1)
Iwasiewicz Andrzej
(1)
Jacórzyński Bohdan
(1)
Jakubczyk Tadeusz
(1)
Jurczak Marek E
(1)
Klimczak Inga
(1)
Kocierz Katarzyna
(1)
Kolenda Halina
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kędzior Władysław
(1)
Lempka Aleksander
(1)
Mac Teresa Anna
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Miller Piotr
(1)
Misiarz Marta
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Nalepa Wiesław
(1)
Osińska A
(1)
Paszek Zbigniew
(1)
Przybyłowski Piotr
(1)
Sady Sylwia
(1)
Stampach S
(1)
Szczuka Jerzy
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Walewski Władysław
(1)
Wyczański Sławomir
(1)
Zembrzuska Beata
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Żurowski Jan
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(17)
1990 - 1999
(10)
1980 - 1989
(11)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(2)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(51)
nieznany (po)
(1)
Temat
Żywność
(28)
Towaroznawstwo
(21)
Mięso
(4)
Drób
(3)
Jajka
(3)
Miód
(3)
Mleko
(3)
Pieczywo
(3)
Zboża
(3)
Alkohol
(2)
Cukiernictwo
(2)
Drewno
(2)
Herbata
(2)
Kawa
(2)
Napoje alkoholowe
(2)
Owoce
(2)
Przemysł
(2)
Przyprawy
(2)
Ryby
(2)
Technologia gastronomiczna
(2)
Warzywa
(2)
Ziemniak
(2)
Cukier
(1)
Fasola
(1)
Gaz
(1)
Groch
(1)
Grzyby
(1)
Jakość produktu
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Kosmetyki
(1)
Krełowska-Kułas, Maria (1927- )
(1)
Kucharstwo
(1)
Magazyn
(1)
Meble
(1)
Mąka
(1)
Napoje
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Normalizacja
(1)
Odżywianie
(1)
Opakowania
(1)
Paliwa
(1)
Paliwa płynne
(1)
Piekarstwo
(1)
Produkty mleczne
(1)
Ryby i przetwory
(1)
Szkło
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Używki
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wino
(1)
Woda
(1)
Wyroby
(1)
Wyroby metalowe
(1)
Włókna
(1)
Zielarstwo
(1)
Ziemniaki
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Podręczniki dla szkół zawodowych
(3)
Księgi pamiątkowe
(2)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
52 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97705 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35200 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31364, 32660 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1615 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1614 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6447 ; 834.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1778 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Krakowie, ISSN 0208-7944 ; 743.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Br 1780 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64816 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45607 p (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35004, 35005 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31323 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31443 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 97710/Cz.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31532 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Gastronomia ; t. 2.)
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109512, 109511 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31333 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31815 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Książka z zakresu współczesnej technologii przetwórstwa surowców na produkty akceptowalne przez konsumentów. Poświęcona zagadnieniu enzymatycznego brązowienia mętnego soku jabłkowego, prezentuje badania na temat możliwości wykorzystania na przykład ekstraktów z roślin czy innych soków do przedłużania trwałości mętnych soków jabłkowych w aspekcie ich barwy. Badania te wpisują się w nurt dotyczący roli naturalnych przeciwutleniaczy jako inhibitorów brązowienia enzymatycznego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunku towaroznawstwa, może być również użyteczny dla studentów innych kierunków studiów oraz dla słuchaczy studiów podyplomowych, zainteresowanych pogłębieniem swojej wiedzy w zakresie statystycznych metod analizy danych i monitorowania procesów. Rozdział 1 jest swego rodzaju repetytorium z rachunku prawdopodobieństwa i razem z rozdziałem 2, w którym zarysowano podstawowe problemy metodologii badań statystycznych, stanowi podstawę rozważań przedstawionych w dalszych częściach pracy. W rozdziale 3 omówiono podstawowe problemy i metody statystyki opisowej, a w kolejnych rozdziałach zagadnienia dotyczące statystyki matematycznej. Ostatni rozdział poświęcony jest analizie szeregów czasowych. W końcowej części pracy zamieszczono aneks zawierający tablice statystyczne.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Autor
Forma i typ
Monografia przynosi nową propozycję przeznaczoną na rynek produktów żywnościowych – przedstawia wyniki autorskich badań nad innowacyjnym wykorzystaniem produktów ubocznych przetwórstwa owoców aronii jako wartościowego surowca wtórnego w kształtowaniu prozdrowotnych właściwości żywności. Projektowanie innowacyjnych produktów ukierunkowane na wprowadzenie i upowszechnianie rozwiązań prozdrowotnych może wpływać na efektywność i przewagę konkurencyjną przedsiębiorstwa działającego w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego. Autorka wybrała kierunek badawczy ściśle związany z wytwarzaniem produktów przyjaznych środowisku, którego celem jest rozwój idei gospodarki o obiegu zamkniętym. Celem badań była ocena przydatności zastosowania ekstraktu z wytłoków aronii w opracowaniu innowacyjnych biopolimerowych, chitozanowych osłonek jadalnych o podwyższonych właściwościach użytkowych. Badania przedstawione w monografii dowiodły także, że zarządzanie procesem ekstrakcji z wykorzystaniem statystycznych metod planowania może prowadzić do istotnego polepszenia rezultatów procesu i wpłynąć na jego aspekt technologiczny oraz ekonomiczny. Wydanie dofinansowane ze środków Ministerstwa Edukacji i Nauki w ramach programu Doskonała nauka.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej