Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(38)
Forma i typ
Książki
(38)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(49)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(17)
Czytelnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(13)
Wypożyczalnia Czarnków
(5)
Czytelnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(3)
Wypożyczalnia Złotów
(9)
Autor
Skiba Rozalia
(4)
Szczepaniak Małgorzata
(4)
Kocierz Katarzyna
(3)
Michałowska Monika
(3)
Tust Dorothea
(3)
Jaworska Barbara
(2)
Kulka Andrzej
(2)
Margielsky Marc
(2)
Misiarz Marta
(2)
Saan Anita van
(2)
Arct Jacek
(1)
Bersanetti Sandra
(1)
Brasca Anna
(1)
Capiga Marcin
(1)
Cook Alan
(1)
Cymańska-Garbowska Barbara
(1)
Dahlke Tom
(1)
Davidsson Ulrika
(1)
Dolińska-Romanowicz Joanna
(1)
Domagalski Stanisław
(1)
Floryńska Maryla
(1)
Geuenich Bettina
(1)
Gortatewicz Dominika
(1)
Głogowska Małgorzata
(1)
Hammelmann Iris
(1)
Havas Harald
(1)
Hülsken Margot
(1)
Jochemczak Wiesława
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kaźmierczak Magdalena
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kortekamp Helmut
(1)
Krzysztofik Beata
(1)
Kuhn Birgit
(1)
Kózka-Wrodarczyk Karolina
(1)
Lauritzson Ola
(1)
Lipnicki Sergiusz
(1)
Massasso Alessandro
(1)
Miszczak Marianna
(1)
Miłosz Aleksandra
(1)
Mróz Marzena
(1)
Mróz Zenobia
(1)
Mündemann Belen Mercedes
(1)
Napiórkowska-Gzula Maria
(1)
Novac Kaja
(1)
Nowakowska Dorota
(1)
Palewicz-Ryży Barbara
(1)
Pieńkos Mirosława
(1)
Pollastri Laura
(1)
Sarkady Claudia
(1)
Solms Andrea
(1)
Steblik-Wlaźlak Barbara
(1)
Szajna Renata
(1)
Szymanderska Urszula
(1)
Wachter Klaus
(1)
Walewska Marta
(1)
Wiggelinghoff Bernhard
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Zajdler Blandyna
(1)
Zawadzka Elżbieta
(1)
Zielińska Halina
(1)
Ławniczak Danuta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(23)
2000 - 2009
(9)
1990 - 1999
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(38)
Język
polski
(37)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Temat
Handel
(6)
Język rosyjski
(4)
Menedżerowie
(4)
Gry i zabawy
(3)
Hotelarstwo
(3)
Cukiernictwo
(2)
Fryzjerstwo
(2)
Gry i zabawy dziecięce
(2)
Język angielski
(2)
Język niemiecki
(2)
Maszyny i narzędzia rolnicze
(2)
Rachunkowość
(2)
Roboty ręczne
(2)
Astronomia
(1)
Choroby dziecięce
(1)
Ciąża
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko
(1)
Dziewiarstwo ręczne
(1)
Eksperymenty
(1)
Fizyka
(1)
Gastronomia
(1)
Geografia
(1)
Gry i zabawy umysłowe
(1)
Język polski
(1)
Język ukraiński
(1)
Kelnerstwo
(1)
Kompetencje kluczowe
(1)
Kosmetyka
(1)
Kucharstwo
(1)
Mnemotechnika
(1)
Motywacja
(1)
Nauki przyrodnicze
(1)
Osobowość
(1)
Plecionkarstwo
(1)
Poród
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Samorealizacja
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka
(1)
Uczenie się
(1)
Uwaga (psychologia)
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Wzmocnienie pozytywne (psychol.)
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki dla szkół zawodowych
(13)
Poradniki
(3)
Wydawnictwa dla dzieci
(3)
Podręczniki dla szkół ponadgimnazjalnych
(2)
Poradniki dla rodziców
(2)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(2)
Dokumenty dźwiękowe
(1)
Książka kucharska
(1)
Podręczniki
(1)
Słownik dwujęzyczny
(1)
Słownik polsko-ukraiński
(1)
Słownik ukraińsko-polski
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Ćwiczenia i zadania do nauczania początkowego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Hobby i czas wolny
(1)
Językoznawstwo
(1)
Psychologia
(1)
Rozwój osobisty
(1)
38 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109487 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109514 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prowadzenie sprzedaży ; t. 1.)
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). ◾Dokładnie omawia towary żywnościowe, zwracając uwagę na informacje istotne dla konsumenta. ◾Prezentuje szczegółowo wybrane grupy towarów nieżywnościowych. ◾Przedstawia zasady dotyczące transportu i magazynowania. ◾Wskazuje najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. ◾Opisuje procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli jakościowej i ilościowej. ◾Zwraca uwagę na bhp. ◾Podaje techniki ergonomicznej pracy na stanowisku sprzedawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109508 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych). Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.: ◾posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych, ◾dobieranie maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych, ◾dobieranie urządzeń do przechowywania wyrobów cukierniczych. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Podręcznik został wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami przedstawiającymi najnowsze maszyny, urządzenia oraz sprzęt cukierniczy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109513 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Gastronomia ; t. 2.)
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109512, 109511 (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Prowadzenie sprzedaży ; t. 2.)
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik handlowiec oraz sprzedawca w zakresie kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży). Omawia zagadnienia dotyczące: ◾zasad zamawiania, przyjmowania i dokumentowania dostaw towarów; ◾kontroli towarów; ◾gospodarki zapasami; ◾zasad ustalania cen towarów; ◾oznakowania towarów; ◾prezentacji towarów; ◾informacji o ofercie; ◾rozmieszczenia towarów w magazynie i sali sprzedażowej oraz zabezpieczania towarów przed uszkodzeniem, zniszczeniem lub kradzieżą. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109509 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Testy i Zadania Praktyczne. Egzamin Zawodowy)
Podręcznik do nauki: przygotowania się do części pisemnej egzaminu zawodowego, sprawdzenia swoich umiejętności przed częścią praktyczną egzaminu zawodowego, zapoznania się z nowymi przepisami i wymaganiami egzaminacyjnymi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109488 (1 egz.)
Książka
W koszyku
505 aktywnych zadań dla dzieci. - Warszawa : Wydawnictwo REA-SJ Sp. Z o.o., cop. 2018. - 128 stron. : ilustracje kolorowe ; 28 cm.
505 ĆWICZEŃ DLA DZIECI to książka pełna zabawnych krzyżówek, wykreślanek, labiryntów, zagadek, które pomogą wesprzeć umiejętności uczenia się w formie zabawy, wzmacniając cierpliwość, staranność i koncentrację.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42147 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35249 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48695 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotelarstwo ; t. 6.)
Podręcznik do języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa. Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej. Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy hotelarza. Zawiera wzory pism oficjalnych i nieoficjalnych. Przybliża zasady skutecznej komunikacji ustnej i pisemnej. Przedstawia podstawowe zagadnienia gramatyczne w sposób ułatwiający przyswojenie zasad i ich poprawne stosowanie. Prezentuje różne sytuacje, w których może się znaleźć pracownik branży hotelarskiej. Uzupełnia wiedzę teoretyczną związaną z funkcjonowaniem hoteli i obsługą gości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109462 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej popełniane w obsłudze urządzeń. Podręcznik przybliża zagadnienia związane BHP i szczegółowo przedstawia reguły udzielania pierwszej pomocy. Przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109515 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotelarstwo ; t. 6.)
Podręcznik do nauki języka niemieckiego w zawodzie technik hotelarstwa. ◾Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej. ◾Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy hotelarza. ◾Zawiera wzory pism oficjalnych i nieoficjalnych. ◾Przybliża zasady skutecznej komunikacji ustnej i pisemnej. ◾Przedstawia podstawowe zagadnienia gramatyczne w sposób ułatwiający przyswojenie zasad i ich poprawne stosowanie. ◾Prezentuje różne sytuacje, w których może się znaleźć pracownik branży hotelarskiej. ◾Uzupełnia wiedzę teoretyczną związaną z funkcjonowaniem hoteli i obsługą gości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109463 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki: organizacji stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, umiejętności niezbędnych do wykonywania zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości, opracowywania karty menu oraz doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień gości, nakrywania stołu, dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109510 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej