Gastronomia
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(44)
Forma i typ
Książki
(43)
Artykuły
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(77)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(25)
Czytelnia Piła
(1)
Wypożyczalnia Chodzież
(6)
Wypożyczalnia Czarnków
(7)
Czytelnia Czarnków
(2)
Wypożyczalnia Trzcianka
(8)
Wypożyczalnia Złotów
(15)
Czytelnia Złotów
(2)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(11)
Czytelnia Wągrowiec
(2)
Autor
Dominik Piotr
(3)
Bajerska Joanna
(2)
Dmochowska Halina
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Kopta Antonina
(2)
Szczygłowa Maria
(2)
Weber Krystyna
(2)
Witkowski Janusz
(2)
Łuszczki Barbara
(2)
Żabicki Wojciech
(2)
Adamczyk Henryk
(1)
Baranowski Bogdan
(1)
Burzyńska Halina
(1)
Celczyńska Jadwiga
(1)
Chabrowski Krzysztof
(1)
Daniewski Marek
(1)
Duda Joanna
(1)
Dul Anna
(1)
Dzięcioł Katarzyna
(1)
Eugster Gabi
(1)
Gardzińska Anna
(1)
Granecka-Wrzosek Bożena
(1)
Grzyb Józef
(1)
Górka-Chowaniec Agnieszka
(1)
Górska Grażyna
(1)
Głowacka Irena
(1)
Hoser Małgorzata
(1)
Ignatowski Witold
(1)
Jach Magdalena
(1)
Jargoń Ryszard
(1)
Jastrzębski Witold
(1)
Kasperek Agnieszka
(1)
Kmiołek Anna
(1)
Knowles Tim
(1)
Kondratowicz Marzanna
(1)
Kopeć Krystyna
(1)
Krzywda Sebastian
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Ners Anna
(1)
Nowicka Ludmiła
(1)
Obrębska Aleksandra
(1)
Olszański Tadeusz
(1)
Ostrowski Eustachiusz
(1)
Panasiuk Aleksander
(1)
Podgórski Waldemar
(1)
Siwiński Wiesław
(1)
Snaglewska Barbara
(1)
Stobnicka-Szczygłowa Helena
(1)
Szczepańska Anna
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Tauber Roman Dawid
(1)
Terrell Margaret E
(1)
Wachnik Zofia
(1)
Weker Halina
(1)
Wolf Krystyna
(1)
Wronowski Sylwester
(1)
Zgodziński Bogdan
(1)
Zienkiewicz Marzanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(4)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(13)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(44)
Język
polski
(40)
nieznany (po)
(3)
niemiecki
(1)
Odbiorca
Nauczyciele zawodu
(1)
Temat
Język polski
(3182)
Polska
(3058)
Nauczanie
(2972)
Dziecko
(2711)
Literatura polska
(2310)
Gastronomia
(-)
Powieść polska
(2249)
Nauczyciele
(2160)
Poezja polska
(2113)
Matematyka
(1989)
Wychowanie
(1983)
Nauczanie początkowe
(1768)
Szkolnictwo
(1746)
Uczniowie
(1668)
Młodzież
(1615)
Rodzina
(1532)
Wychowanie w rodzinie
(1524)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1445)
Pedagogika
(1389)
Wychowanie przedszkolne
(1323)
Historia
(1142)
Pamiętniki polskie
(1118)
Biblioteki szkolne
(1090)
Filozofia
(1076)
Język polski (przedmiot szkolny)
(1071)
Dzieci
(1055)
Język angielski
(1033)
Sztuka
(1012)
Zarządzanie
(978)
Przedsiębiorstwo
(975)
Fizyka
(963)
Uczenie się
(955)
Kobieta
(907)
Psychologia
(905)
Kultura
(895)
Uczucia
(881)
Oświata
(864)
Literatura
(849)
Psychoterapia
(835)
Język niemiecki
(825)
Publicystyka polska
(818)
Wojna 1939-1945 r.
(786)
Osobowość
(785)
Opowiadanie polskie
(765)
Praca
(759)
Muzyka
(754)
Wojsko
(746)
Unia Europejska
(728)
Chemia
(700)
Rodzice
(673)
Kształcenie
(668)
Mowa
(666)
Gry i zabawy
(621)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(617)
Logopedia
(610)
Internet
(606)
Stosunki interpersonalne
(606)
Stres
(595)
Czytanie
(590)
Prawo
(587)
Niepełnosprawni
(586)
Biologia
(578)
Edukacja medialna
(578)
Przemoc w szkole
(570)
Alkoholizm
(563)
Gry edukacyjne
(556)
Relacje międzyludzkie
(551)
Literatura młodzieżowa polska
(545)
Komunikacja społeczna
(541)
Metody nauczania
(541)
Etyka
(534)
Socjologia
(532)
Agresywność
(529)
Środki masowego przekazu
(529)
Twórczość
(521)
Biblioterapia
(519)
Technika
(518)
Autyzm
(504)
Geografia
(504)
Matematyka (przedmiot szkolny)
(498)
Język rosyjski
(493)
Czytelnictwo
(487)
Nauka
(480)
Zachowanie
(476)
Poradnictwo zawodowe
(474)
Informatyka
(464)
Matura
(456)
Polityka
(452)
Postawy
(451)
Psychologia społeczna
(449)
Wychowanie obywatelskie
(443)
Ekonomia
(442)
Historia (przedmiot szkolny)
(433)
Narkomania
(433)
Promocja czytelnictwa
(432)
Pomoce dydaktyczne
(430)
Przyroda
(419)
Wychowanie seksualne
(418)
Patologia społeczna
(412)
Polityka międzynarodowa
(411)
Marksizm
(409)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Religia
(1)
Gatunek
Podręczniki dla szkół zawodowych
(5)
Podręczniki
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(2)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Tytuł czasopisma
Europa dla Aktywnych : kwartalnik beneficjentów programów edukacyjnych
(1)
44 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Metodyk Szkolnictwa Zawodowego)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22031 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19852 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Polska karczma : restauracja, kawiarnia / Bogdan Baranowski. - Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1979. - 136, [3] s., [50] k. tabl., IV s. tabl. kolor. : il. ; 19 x 21 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27735 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18002 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24706 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64239 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29676, 29675 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 110002 P (1 egz.)
Czytelnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39699 P. (32) (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33057 (1 egz.)
Czytelnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46608 p (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gastronomia / Piotr Dominik. - Warszawa: Wydawnictwo Almamer, cop. 2013. - 346 s. : il. ; 24 cm.
Książka stanowi kompendium wiedzy o usługach gastronomicznych świadczonych w ogólnodostępnej bazie żywieniowej. Pozycja polecana jako podręcznik akademicki wspomagający treści prezentowane na specjalnościach gastronomia i hotelarstwo ze szczególnym uwzględnieniem przedmiotów poświęconych gastronomii i organizacji usług gastronomicznych. Publikacja adresowana także do osób prowadzących działalność gastronomiczną, chcących usystematyzować wiedzę praktyczną w tej dziedzinie. W opracowaniu omówiono m.in.: formy usług gastronomicznych i ich organizacja; zasady formowania zakładu gastronomicznego z uwzględnieniem jego funkcjonalności i bezpiecznej produkcji żywności; podstawy prawne obowiązujące w branży gastronomicznej; procedury niezbędne do założenia i uruchomienia działalności gastronomicznej; zagrożenia mogące wystąpić podczas prowadzenia działalności gastronomicznej, a także sposoby i systemy gwarantujące bezpieczną produkcję gastronomiczną; dobór pracowników gastronomii i cechy, jakimi powinni się oni odznaczać; procedury i wymagania dotyczące unormowania działalności gastronomicznej; proces produkcji gastronomicznej; elementy obsługi konsumenta.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 107888 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109495 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 103741 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotelarstwo ; t. 4.)
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109500 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Reforma 2012.)
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii obejmuje następujące treści: zawody i czynności w branży gastronomicznej, produkty spożywcze i dania, procesy technologiczne, akcesoria i urządzenia gastronomiczne, przygotowanie dań, karta dań - menu, przepisy BHP oraz zatrudnienie w gastronomii (umowa o pracę, rozmowa kwalifikacyjna, kwestionariusz osobowy).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109303, 109471 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41746 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 68077 P 15,6 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40247, 40246 (2 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20895, 20896 (2 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20005, 36870 (2 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 30661, 30660 (2 egz.)
Książka
W koszyku
W niniejszej monografii, będącej rezultatem obszernych badań, obserwacji i analiz prowadzonych przez autorkę na przestrzeni kilku lat, podjęto próbę zaprezentowania nowego podejścia do strony popytowej i podażowej usług gastronomicznych z uwzględnieniem teoretycznego i praktycznego obszaru rozważań. Celem prowadzonych studiów, zarówno teoretycznych, jak i badań empirycznych, było opracowanie takiej koncepcji modelu działania firmy świadczącej usługi gastronomiczne, która sprawdzałaby się w nowej postpandemicznej rzeczywistości, pozwalając jednocześnie firmie odzyskać sprawność i efektywność torującą drogę do ciągłego rozwoju. Celem pracy jest zbadanie relacji zgodności pomiędzy zachowaniami konsumentów a modelem działania współczesnych przedsiębiorstw świadczących usługi gastronomiczne. Celem naukowym zaś jest: poznanie czynników determinujących zachowania konsumentów w doborze produktów żywnościowych do indywidualnej oraz zbiorowej konsumpcji oraz identyfikacja poglądów na temat żywności i sposobów żywienia. Ze względu na zakres tematyczny książka może stanowić inspirujący materiał dla szerokiego grona odbiorców - właścicieli i menedżerów, którzy uznają przydatność zagadnień obejmujących proces zarządzania w warunkach niepewności i chaosu, badaczy poruszanej problematyki, wykładowców i studentów zajmujących się tą sferą działalności, a także wszystkich zainteresowanych pisywaną problematyką.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42731 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49408 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109499 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64167 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104930/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36008 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 44939 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 108037/T.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 50855 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38934 (1 egz.)
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65605 P 15,6 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49664 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Artykuł
W koszyku
Gastronomia to ich pasja / Magdalena Jach. // Europa dla Aktywnych : kwartalnik beneficjentów programów edukacyjnych. - 2022, nr 4, strony 36 - 37.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94564 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26054, 25506 (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej