Kuchnia wegetariańska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Autor
Kibil Iwona
(2)
Biała Alicja (1993- )
(1)
Cynkier Beata
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Rottenberg Anda (1944- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Język polski
(3182)
Polska
(3058)
Nauczanie
(2972)
Dziecko
(2711)
Literatura polska
(2310)
Kuchnia wegetariańska
(-)
Powieść polska
(2249)
Nauczyciele
(2160)
Poezja polska
(2113)
Matematyka
(1989)
Wychowanie
(1983)
Nauczanie początkowe
(1768)
Szkolnictwo
(1746)
Uczniowie
(1668)
Młodzież
(1615)
Rodzina
(1532)
Wychowanie w rodzinie
(1524)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1445)
Pedagogika
(1389)
Wychowanie przedszkolne
(1323)
Historia
(1142)
Pamiętniki polskie
(1118)
Biblioteki szkolne
(1090)
Filozofia
(1076)
Język polski (przedmiot szkolny)
(1071)
Dzieci
(1055)
Język angielski
(1033)
Sztuka
(1012)
Zarządzanie
(978)
Przedsiębiorstwo
(975)
Fizyka
(963)
Uczenie się
(955)
Kobieta
(907)
Psychologia
(905)
Kultura
(895)
Uczucia
(881)
Oświata
(864)
Literatura
(849)
Psychoterapia
(835)
Język niemiecki
(825)
Publicystyka polska
(818)
Wojna 1939-1945 r.
(786)
Osobowość
(785)
Opowiadanie polskie
(765)
Praca
(759)
Muzyka
(754)
Wojsko
(746)
Unia Europejska
(728)
Chemia
(700)
Rodzice
(673)
Kształcenie
(668)
Mowa
(666)
Gry i zabawy
(621)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(617)
Logopedia
(610)
Internet
(606)
Stosunki interpersonalne
(606)
Stres
(595)
Czytanie
(590)
Prawo
(587)
Niepełnosprawni
(586)
Biologia
(578)
Edukacja medialna
(578)
Przemoc w szkole
(570)
Alkoholizm
(563)
Gry edukacyjne
(556)
Relacje międzyludzkie
(551)
Literatura młodzieżowa polska
(545)
Komunikacja społeczna
(541)
Metody nauczania
(541)
Etyka
(534)
Socjologia
(532)
Agresywność
(529)
Środki masowego przekazu
(529)
Twórczość
(521)
Biblioterapia
(519)
Technika
(518)
Autyzm
(504)
Geografia
(504)
Matematyka (przedmiot szkolny)
(498)
Język rosyjski
(493)
Czytelnictwo
(487)
Nauka
(480)
Zachowanie
(476)
Poradnictwo zawodowe
(474)
Informatyka
(464)
Matura
(456)
Polityka
(452)
Postawy
(451)
Psychologia społeczna
(449)
Wychowanie obywatelskie
(443)
Ekonomia
(442)
Historia (przedmiot szkolny)
(433)
Narkomania
(433)
Promocja czytelnictwa
(432)
Pomoce dydaktyczne
(430)
Przyroda
(419)
Wychowanie seksualne
(418)
Patologia społeczna
(412)
Polityka międzynarodowa
(411)
Marksizm
(409)
Gatunek
Poradnik
(2)
Jadłospis
(1)
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Medycyna i zdrowie
(2)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Wege : dieta roślinna w praktyce / Iwona Kibil ; redakcja naukowa Danuta Gajewska. - Wydanie 1 - 6 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2018. - 322, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak dostarczać organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych pomimo diety bezmięsnej, sięgnij po poradnik Danuty Gajewskiej i Iwony Kibil. "Wege. Dieta roślinna w praktyce" to książka, w której znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć o diecie roślinnej. Z roku na rok coraz bardziej zwiększa się świadomość warunków hodowania zwierząt, a ponadto coraz więcej produktów roślinnych zapełnia półki sklepowe. Stale rośnie liczba osób, które decydują się na odstawienie mięsa, ale co dalej? Jak się żywić, aby uniknąć niedoborów ważnych składników lub co gorsza, poważniejszych problemów zdrowotnych? Książka "Wege. Dieta roślinna w praktyce" to dawka cennej wiedzy, która pokaże jak unikać błędów żywieniowych i pozwoli skonstruować w pełni zbilansowaną dietę roślinną. Na 320 stronach poradnika można znaleźć wszystkie ważne informacje o składnikach odżywczych, a także wskazówki na temat jadłospisów oraz opis korzyści zdrowotnych z diet roślinnych. Wszystkie porady powstały w oparciu na realia Polski - produkty z zestawień są dostępne w każdym supermarkecie czy warzywniaku! Porady w książce "Wege. Dieta roślinna w praktyce" podzielono na odrębne kategorie: dorośli, dzieci, starki, kobiety ciężarne, a ponadto znalazły się tu wskazówki dla osób chcących schudnąć. Wszystkie informacje poparte są rzetelnymi badaniami naukowymi. Dowiedz się, co jeść i zadbaj o zdrowie. Iwona Kibil - dietetyk, specjalizuje się w układaniu diet bezmięsnych. Prowadziła liczne wykłady, warsztaty i podcasty na temat diety roślinnej, ma również kanał na YouTube. Autorka książki "Wege Rodzina. Dieta roślinna w praktyce" Danuta Gajewska - dr. inż., specjalistka w dziedzinie żywienia i dietetyki. Jest Prezesem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 116632 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53355 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia towarzyska i uczuciowa / Anda Rottenberg i przyjaciele ; kolaże Alicja Biała. - Wydanie pierwsze. - Kraków : Wydawnictwo a5 : Galeria Starmach, październik 2021. - 319, [1] strona : ilustracje ; 25 cm.
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania. Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, bardzo pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. W zabawie biorą udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Ale uwaga! wszyscy traktują temat bardzo poważnie, przepisy są dopracowane i wzięte prosto z życia, ich autorzy tak właśnie gotują. I choć już od dawna jesteśmy obeznani z kuchniami świata, jesteśmy też bardzo przywiązani do tego, co gotowały nasze mamy i babcie. Nieobce nam krewetki, mule, avocado, ale bardzo lubimy też buraki i kapustę, kluski i pączki, pieczemy chleb i ciasta. To, co gotujemy, to efekt naszych podróży i bardzo silnych wpływów tradycji rodzinnych. Książka zawiera przepisy dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, ale również bardzo proste danie, z którymi każdy sobie poradzi. O swoich ulubionych potrawach mówią pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk, Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra, Joanna Rajkowska, politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot, Magdalena Środa oraz muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy, dziennikarze. W sumie ponad sto osób. Książka składa się z właściwego tekstu podzielonego na pory roku (żyjemy zgodnie z rytmem przyrody!), indeksu nazwisk z krótkimi notami o autorach i indeksu potraw. Anda Rottenberg wprowadza nas w ten artystyczno-kulinarny świat i komentuje. Znajdziecie tu Państwo przepisy głównie wegetariańskie, z ustępstwem dla ryb i owoców morza. Książka jest bardzo starannie wydana z 30 kolorowymi ilustracjami według kolaży Alicji Białej. To świetna książka zachęcająca do kulinarnej pomysłowości. Do czytania nie tylko w kuchni! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 117378 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej