Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(243)
IBUK Libra
(24)
Forma i typ
Książki
(235)
E-booki
(24)
Artykuły
(7)
Publikacje dydaktyczne
(7)
Publikacje naukowe
(6)
Poradniki i przewodniki
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(4)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Mapy
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(332)
wypożyczone
(11)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(68)
Czytelnia Piła
(4)
Wypożyczalnia Chodzież
(53)
Czytelnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(62)
Czytelnia Czarnków
(3)
Wypożyczalnia Trzcianka
(17)
Czytelnia Trzcianka
(1)
Wypożyczalnia Złotów
(72)
Czytelnia Złotów
(3)
Wypożyczalnia Wągrowiec
(44)
Czytelnia Wągrowiec
(10)
Wypożyczalnia Piła zbiory specjalne
(1)
Zbiory specjalne Piła-Wypożyczalnia
(1)
Zbiory specjalne Złotów-Czytelnia
(3)
Autor
Gawęcki Jan
(10)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(6)
Kączkowski Jerzy
(6)
Szczygieł Aleksander
(6)
Cichoń Zofia
(5)
Gertig Henryk
(5)
Kunachowicz Hanna
(5)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(5)
Sikora Tadeusz
(5)
Sikorski Zdzisław Edmund
(5)
Gumowska Irena
(4)
Kasperek Marian
(4)
Piekarska Janina
(4)
Sikorski Zdzisław E
(4)
Staroszczyk Hanna
(4)
Łoś-Kuczera Maria
(4)
Łuszczki Barbara
(4)
Bijok Barbara
(3)
Bijok Franciszek
(3)
Burszta Józef
(3)
Czapski Janusz
(3)
Flis Krystyna
(3)
Kopeć Krystyna
(3)
Kopta Antonina
(3)
Kowalczyk Stanisław
(3)
Krauze Alina
(3)
Krauze Jerzy
(3)
Nikonorow Maksym
(3)
Pijanowski Eugeniusz
(3)
Pliszka Anna
(3)
Skrodzka Zdzisława
(3)
Sobierajski Zenon
(3)
Szewczyński Jerzy
(3)
Talik Tadeusz
(3)
Talik Zofia
(3)
Turlejska Halina
(3)
Zalewski Stanisław
(3)
Adamowicz Mieczysław
(2)
Amarowicz Ryszard
(2)
Bednarski Włodzimierz
(2)
Burbianka Maria
(2)
Burzyńska Halina
(2)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(2)
Dłużewska Anna
(2)
Dłużewski Mieczysław
(2)
Halbański Maciej Erwin
(2)
Kobyłka Agata
(2)
Konaszewska Wanda
(2)
Lempka Aleksander
(2)
Małecka Maria
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Pokora Mirosław
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Reps Arnold
(2)
Roszkowski Wojciech
(2)
Sieradzki Andrzej Józef
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Smoczyński Stefan
(2)
Urban Stanisław
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Albrecht Piotr
(1)
Ambrozy Scot
(1)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Bajan Bartłomiej
(1)
Ball Stefan
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Bartnik Jan
(1)
Basse von Monika
(1)
Bender Arnold E
(1)
Bereżnicka Joanna
(1)
Beszterda-Buszczak Monika
(1)
Bochenek Karolina
(1)
Bogdanik Tadeusz
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Broda Ewa
(1)
Brodnicka Elwira
(1)
Brzeziński Mariusz
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Budzyński Franciszek
(1)
Bugdol Marek
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Celmerowski Zbigniew
(1)
Chmielowski Leszek
(1)
Chorążyczewska Tamara
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Cieślowska Beata
(1)
Cieślowska Patrycja
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czekaj Marta
(1)
Czubak Wawrzyniec
(1)
Czupryn Anita
(1)
Damicz Władysław
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna
(1)
Davidek Jiři
(1)
Dominik Piotr
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Drewniak Emil
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(22)
2010 - 2019
(70)
2000 - 2009
(53)
1990 - 1999
(33)
1980 - 1989
(55)
1970 - 1979
(29)
1960 - 1969
(1)
1950 - 1959
(3)
1940 - 1949
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(23)
1901-2000
(1)
1914-1918
(1)
Kraj wydania
Polska
(267)
Język
polski
(241)
nieznany (po)
(24)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(5)
Dzieci
(3)
0-5 lat
(2)
6-8 lat
(2)
Nauczyciele chemii
(2)
9-13 lat
(1)
Biolodzy
(1)
Edukatorzy
(1)
Lekarze specjaliści
(1)
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Nauczyciele biologii
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Żywność
(214)
Odżywianie
(55)
Kucharstwo
(12)
Biochemia
(10)
Mleko
(10)
Żywność ekologiczna
(10)
Dietetyka
(8)
Rolnictwo
(8)
Towaroznawstwo
(8)
Jajka
(7)
Mięso
(7)
Warzywa
(7)
Chemia
(6)
Zdrowie publiczne
(6)
Żywność prozdrowotna
(6)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(5)
Białko
(5)
Gospodarka żywnościowa
(5)
Gospodarstwo domowe
(5)
Mikrobiologia
(5)
Rynek
(5)
Substancje dodatkowe do żywności
(5)
Zdrowe odżywianie
(5)
Biotechnologia
(4)
Gastronomia
(4)
Jakość produktu
(4)
Kultura
(4)
Miód
(4)
Owoce
(4)
Rośliny
(4)
Ryby
(4)
Spożycie
(4)
Toksykologia
(4)
Toksykologia żywności
(4)
Woda
(4)
Zatrucia
(4)
Alergia pokarmowa
(3)
Bioterroryzm
(3)
Kontrola sanitarna
(3)
Lipidy
(3)
Normy ISO 22000
(3)
Otyłość
(3)
Pieczywo
(3)
Produkt regionalny
(3)
Przemysł rolno-spożywczy
(3)
Religia
(3)
Rolnictwo ekologiczne
(3)
Surowce zwierzęce
(3)
Wegetarianizm
(3)
Witaminy
(3)
Węglowodany
(3)
Zboże
(3)
Ziemniaki
(3)
Alkohol
(2)
Aminokwasy
(2)
Badanie żywności
(2)
Cukier
(2)
Cukrzyca
(2)
Dietetyczne środki spożywcze
(2)
Dodatki do żywności
(2)
Drób
(2)
Ekologia
(2)
Energia
(2)
Globalizacja
(2)
Glukozynolany
(2)
HACCP
(2)
Handel zagraniczny
(2)
Hałas
(2)
Herbata
(2)
Hydroliza
(2)
Instytucje nonprofit
(2)
Karotenoidy
(2)
Kawa
(2)
Klimat
(2)
Konserwanty żywności
(2)
Konsumenci (ekon.)
(2)
Kosmetyka
(2)
Kuchnia regionalna
(2)
Leki
(2)
Marketing
(2)
Metale
(2)
Mikotoksyny
(2)
Motylkowe
(2)
Napoje alkoholowe
(2)
Nazwa handlowa
(2)
Nitrozoaminy
(2)
Normy ISO 9001
(2)
Odpoczynek
(2)
Opakowania
(2)
Orzechy
(2)
Oznaczenia geograficzne
(2)
Pestycydy
(2)
Postęp techniczny
(2)
Przeciwutleniacze
(2)
Przedsiębiorstwo
(2)
Saponiny
(2)
Składniki odżywcze
(2)
Smak (fizjol.)
(2)
Sport
(2)
Społeczeństwo informacyjne
(2)
Temat: czas
2001-
(6)
1989-
(3)
2001-0
(2)
1901-2000
(1)
1914-1918
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Wielkopolska
(2)
Afryka
(1)
Argentyna
(1)
Brazylia
(1)
Chiny
(1)
Europa
(1)
Republika Południowej Afryki
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(10)
Przepisy kulinarne
(9)
Podręczniki
(7)
Poradnik
(7)
Praca zbiorowa
(6)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(5)
Podręcznik
(5)
Artykuł z czasopisma fachowego
(3)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(3)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(2)
Encyklopedie dla dzieci
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Opracowanie
(2)
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Antologia
(1)
Artykuł z czasopisma biologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma historycznego
(1)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(1)
Artykuł z czasopisma technicznego
(1)
Atlas geograficzny
(1)
Fotografia
(1)
Informatory
(1)
Kamishibai
(1)
Książka obrazkowa
(1)
Księgi pamiątkowe
(1)
Mapa dla dzieci
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Poradniki
(1)
Poradniki dla nauczycieli
(1)
Poradniki dla rodziców
(1)
Publicystyka
(1)
Publicystyka amerykańska
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Raport z badań
(1)
Słowniki polskie
(1)
Słowniki terminologiczne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Wydawnictwo źródłowe
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(9)
Chemia
(6)
Edukacja i pedagogika
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Biologia
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
Tytuł czasopisma
Chemia w Szkole
(2)
Biologia w Szkole
(1)
Europa dla Aktywnych : kwartalnik beneficjentów programów edukacyjnych
(1)
Karta
(1)
Lider
(1)
Młody Technik : ciekawi świata są zawsze młodzi
(1)
267 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016. - 415 stron : ilustracje ; 24 cm.
W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52477 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35361 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 26015 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22153 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22701, 22700 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24001 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Problemy żywnościowe / Leszek Chmielowski. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1982. - 143 s., [16] s. tabl : il., 7 tab ; 20 cm.
(Biblioteka Problemów ; t. 278)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23856 (1 egz.)
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32127 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy można mówić o czystej żywności? Czy jeżeli coś jest żywnością, to z zasady musi być "czyste"? A jeżeli tak, to czym w takim razie jest czystość? Takich pytań może być oczywiście wiele i padają one z reguły częściej w okresach, gdy wybuchają kolejne afery żywnościowe. Obecnie zdarzeń tych jest więcej, więc i częściej pada pytanie o czystą żywność. Już ponad sto lat temu, w 1911 r. J.C. Olsen w pracy Czysta żywność, jej fałszowanie, wartość odżywcza, cena i koszt pisał, że zwierzęta problem ten - czyli co nadaje się do spożywania - rozstrzygnęły dzięki instynktowi. Ludzie natomiast stopniowo uczyli się unikania konsumpcji rzeczy, które wywołują choroby i śmierć. Jednak nawet ta nabyta i przekazywana z pokolenia na pokolenie wiedza nie zwalnia nas z poszukiwania tego, co jest rzeczywiście "czyste" i nie naraża nas na ryzyko choroby. Z tych względów mówienie o czystej żywności jest zasadne i ma sens. Czym zatem jest czysta żywność (pure food)? Według cytowanego już J.C. Olsena można to określić dopiero po systematycznych i wszechstronnych badaniach praktycznych i naukowych. Tym bardziej, że to, co jest absolutnie nieszkodliwe dla jednego człowieka, może takim nie być dla innego. Dlatego "czysta żywność" to pojęcie względne, zdeterminowane aktualnym stanem naszej wiedzy oraz doświadczenia. Z drugiej strony, na co z kolei już w 1906 r. zwracał uwagę L.E. Landone, żywność współczesna, nawet ta zafałszowana, może być lepsza od produktów pierwotnych czy wytwarzanych w przeszłości. Wszystko to prowadzi nas do konkluzji, że mowa o czystej żywności jest uzasadniona i potrzebna. Żywność bowiem to "substancje lub produkty (...) przeznaczone do spożycia przez ludzi, lub których spożycia przez ludzi można się spodziewać". Jednak te substancje i produkty mogą być bardzo rożnej jakości, o zróżnicowanych standardach, wytworzone w odmiennych reżimach technologicznych, odżywcze dla człowieka lub ubogie, bezpieczne lub szkodliwe. Mogą być zatem "czyste" lub zafałszowane, o składzie zgodnym z najlepszą wiedzą producenta i oczekiwaniami konsumenta oraz zupełnie zmienione na niekorzyść. I w takim ujęciu stosuję w tej pracy określenie "czysta żywność".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109640 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57500 P 15,3 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55157, 55158 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55159, 55160 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36617 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów „Nie jedz tego!” i „Cukrowa mafia”, którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 110972 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40075 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Gastronomia ; t. 2.)
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 109512, 109511 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39849 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Biotechnologia żywności / praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. - Wydanie 2 zmienione - 1 dodruk (PWN) - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA, 2017. - 498 stron : ilustracje ; 24 cm.
Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. [http://medbook.com.pl/].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51815 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31733 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31734 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49880 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wągrowiec
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60912 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42237 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(ZDROWE Z NATURY / Fundacja Źródła Życia)
Superżywność to jedzenie z najwyższej półki, czyli pokarmy niezwykle bogate w substancje odżywcze, które - wprowadzone do codziennej diety - wzmocnią twoje zdrowie i odporność. Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom - a nawet je leczących. Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego, a dokładnie: owoce jagodowe, brokuły i kiełki brokułów, siemię lniane, czosnek, jarmuż, grzyby, cebula, algi, soja i kurkuma. Autorzy przedstawiają także łatwe i smaczne przepisy oraz inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chodzież
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 52265 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Apteka natury : tom 3 / Jadwiga Górnicka. - Warszawa : Comes, 1992. - 136 s. : rys., tab. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32831 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej