Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog główny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Piła
(2)
Wypożyczalnia Chodzież
(1)
Wypożyczalnia Czarnków
(1)
Wypożyczalnia Trzcianka
(2)
Wypożyczalnia Złotów
(1)
Autor
Górecka Dominika
(1)
Litsfeldt Lars-Erik
(1)
Olsson Patrik
(1)
Różycka Jagoda
(1)
Szpunar-Radkowska Hanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Nauczyciele
(12899)
Nauczyciele języka polskiego
(4847)
Pedagodzy szkolni
(4632)
Dyrektorzy szkół
(3814)
Wychowawcy klas
(3743)
Dietetycy i żywieniowcy
(-)
Pedagodzy
(3360)
Nauczyciele przedszkoli
(3222)
Bibliotekarze
(2833)
Nauczyciele bibliotekarze
(2748)
Dzieci
(1441)
Dorośli
(1375)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1136)
Wychowawcy małych dzieci
(1135)
6-8 lat
(1090)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(1061)
Terapeuci
(986)
Rodzice
(974)
Nauczyciele języków
(924)
Szkoły podstawowe
(920)
Psycholodzy szkolni
(803)
Lekarze
(775)
Biblioterapeuci
(753)
Sportowcy
(742)
Szkoły średnie
(741)
Coachowie
(720)
9-13 lat
(709)
Literaturoznawcy
(695)
Nauczyciele biologii
(695)
Nauczyciele geografii
(563)
0-5 lat
(560)
Biolodzy
(549)
Nauczyciele akademiccy
(523)
Pracownicy oświaty
(502)
Nauczyciele matematyki
(448)
Młodzież
(447)
Psycholodzy
(370)
Socjoterapeuci
(370)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(364)
Nauczyciele chemii
(361)
Nauczyciele historii
(330)
Animatorzy kultury
(307)
Nauczyciele muzyki
(287)
Nauczyciele zawodu
(285)
Nauczyciele fizyki
(269)
Szkoły wyższe
(269)
Przedszkola
(264)
Psychoterapeuci
(264)
Pracownicy socjalni
(262)
Wychowawcy świetlic
(259)
Doradcy zawodowi
(235)
Nauczyciele techniki
(218)
Klasa 8.
(216)
Nauczyciele edukacji dla bezpieczeństwa
(207)
14-17 lat
(193)
Klasa 7.
(190)
Terapeuci zajęciowi
(184)
Studenci
(177)
Klasa 3.
(174)
Specjaliści terapii uzależnień
(174)
Klasa 6.
(169)
Klasa 5.
(165)
Bibliolodzy
(164)
Nauczyciele etyki
(162)
Klasa 4.
(158)
Szkoły ponadpodstawowe
(156)
Muzykoterapeuci
(153)
Nauczyciele informatyki
(152)
Klasa 1.
(151)
Klasa 2.
(148)
Logopedzi
(137)
Nauczyciele filozofii
(129)
Filozofowie
(128)
Nauczanie początkowe
(107)
Gimnazja
(105)
Analitycy ochrony środowiska
(97)
Szkoły specjalne
(89)
Uczniowie
(89)
Nauczyciele wiedzy o społeczeństwie
(86)
Szkoły ponadgimnazjalne
(77)
Licea
(75)
Dyrektorzy przedszkoli
(63)
Arteterapeuci
(58)
Nauczyciele wiedzy o kulturze
(55)
Uczniowie szkół średnich
(51)
Pedagodzy specjalni
(49)
Historycy
(47)
Menedżerowie
(45)
Katecheci
(42)
Nauczyciele edukacji zdrowotnej
(41)
Psychiatrzy
(41)
Kulturoznawcy
(39)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(38)
Nauczyciele plastyki
(38)
Artyści
(33)
Nauczyciele szkół podstawowych
(33)
Technikum
(33)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(27)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(27)
Uczniowie o specjalnych potrzebach edukacyjnych
(22)
Nastolatki
(21)
Temat
Dietetyka
(2)
Choroby jelit
(1)
Cukrzyca
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Jelito cienkie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Nadwaga
(1)
Odchudzanie
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Psychoterapia
(1)
Suplementy diety
(1)
Uczucia
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Psychologia
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. [...] Autorzy wyjaśniają zasady opracowanego przez siebie sposobu odżywiania, podają przepisy i obalają wiele mitów dotyczących diety LCHF. Opisują też przypadki osób, którym zmiana diety pomogła poradzić sobie z nadwagą, złym samopoczuciem i objawami choroby.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35445 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Engram (Difin))
Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań zdrowotnych w tym żywieniowych pacjentów z przewlekłymi chorobami somatycznymi i nadwagą/otyłością. Zawierają zbiór interdyscyplinarnej i kompleksowej wiedzy z dziedziny dietetyki i psychologii, która ma ukierunkować przyszłych specjalistów i specjalistów już pracujących z ww. grupami osób w stronę skutecznej i efektywnej współpracy.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 116673 (1 egz.)
Wypożyczalnia Chodzież
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53080 (1 egz.)
Wypożyczalnia Czarnków
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42401 (1 egz.)
Wypożyczalnia Trzcianka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35764 (1 egz.)
Wypożyczalnia Złotów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48966 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie, diagnostyka i leczenie w SIBO / redakcja naukowa Hanna Szpunar-Radkowska. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2023. - XVIII, 294 strony : ilustracje, portrety, wykresy ; 24 cm.
„Żywienie, diagnostyka i leczenie w SIBO” to pierwsze tak kompleksowe opracowanie, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym autorów. W książce systematycznie i zgodnie z najnowszą wiedzą opisano całość procesu, jakiemu jest poddawany pacjent z rozpoznaniem SIBO. W sposób przystępny (liczne infografiki i tabele) i zgodny z aktualnymi rekomendacjami przedstawiono, jak przebiega antybiotykoterapia, dlaczego jest istotna w leczeniu przerostu bakteryjnego, jak powinno wyglądać prawidłowe leczenie oraz jak zapobiegać nawracaniu SIBO w przyszłości. Przybliżono również zagadnienia dietoterapii i suplementacji, w tym również probiotykoterapii. W publikacji poruszono również istotne zagadnienia współchorobowości i związanej z nią konieczności diagnostyki różnicowej. Opisano symptomatologię i standardy terapeutyczne, opierając się na aktualnych zaleceniach farmakoterapeutycznych i psychoterapeutycznych oraz wykorzystaniu neuromodulatorów. Autorzy bardzo podkreślają znaczenie mikrobioty, która ulega silnym i nieustannym zmianom, co w procesie leczenia SIBO odgrywa priorytetową rolę i powinno wpływać na styl życia pacjenta, w tym przede wszystkim na jego dietę. Tytuł jest niezbędny w bibliotece studentów dietetyki i innych kierunków z dziedziny nauk medycznych i nauk o zdrowiu, dietetyków oraz każdego zainteresowanego tematem mikrobioty i problematyką zdrowia przewodu pokarmowego i tzw. well-beingu. Stanowi cenny drogowskaz dla pacjentów cierpiących na SIBO.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Piła
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 117668 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej